изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:29 EEST
СТАРТИРА КАНАЛИЗАЦИЯ В ТЕРВЕЛ ЗА 2,7 МИЛИОНА ЛЕВА    
ОбществоДейности по канализацията на град Тервел на стойност почти 2,7 милиона лева стартираха вчера. Кметът Живко Георгиев направи първа копка на два обекта.

 Гост бе народният представител от ДПС д-р Джевджет Чакъров. Средствата се отпускат по два проекта, финансирани от Предприятие по управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към Министерството на околната среда и водите.
Проектът "Изграждане на улична канализация в кв. "Север" е на стойност 2 100 000 лева. Досега в квартала, който е ромски, цялостната канализация не е имало. Дейностите предвиждат 100-процентово изграждане на канализационна мрежа и включването й в градската пречиствателна станция. По проекта ще бъдат назначени 32 души. Първият етап от реализацията му предвижда усвояването на 1 милион лева, той трябва да приключи до края на ноември. По втория проект - "Реконструкция по водопровода по ул. "Хан Аспарух" в Тервел", ПУДООСВ отпуска 595 000 лева. Ще бъде подменен водопровода на улицата, която е централна от пътя Добрич-Силистра и преминава през центъра на Тервел. Така ще бъде подменен и водопровода във високата част на квартал "Изгрев" и той ще бъде включен в два водоема. Ефектът ще е безрежимното подаване на вода в целия град. Според подписания договор с ПУДООСВ, първият транш на средствата е в размер на 150 000 лева. По проекта ще бъдат заети 13 лица за два месеца и половина.

 


Сходни връзки

СТАРТИРА КАНАЛИЗАЦИЯ В ТЕРВЕЛ ЗА 2,7 МИЛИОНА ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди