изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:17 EEST
ИЗЯВЕН ПИАНИСТ ИДВА В ДОБРИЧ    
КултураТодор Петров ще е гост-солист на камерния ни оркестър при Великденския концерт утре

Поредния си концерт ще изнесе утре Български камерен оркестър-Добрич. Музикалното събитие ще се състои от 19 ч. в огледалната зала на драматичния театър в Добрич. Диригент на състава е Димитър Караминков, а в програмата ще прозвучат произведения от Бетховен, Менделсон, Е. Григ и Чайковски. Гост-солист ще е пианистът Тодор Петров.
44-годишният Тодор Петров е роден в София. Завършил е Музикалното училище в класа на Милена Куртева и Гина Табакова и Консерваторията в класа на проф. Богомил Стършенов. Специализира в Париж и Ница пиано с Пиер Санкан и Жан-Мари Даре, камерна музика с Морис Женрон и клавесин с Хюгет Драйфус. Тодор Петров осъществява много записи в радио "София", сред които е първото интегрално изпълнение в света на сонатите на Вагнер и др. Пианистът живее в Италия от 1994 г. и участва в редица престижни фестивали - "Таормина арте", Малеровия фестивал в Добиако, Великденския международен фестивал в Рим. Свири с различни световно известни оркестри, а като камерен изпълнител работи съвместно с музиканти от ранга на Игор Ойстрах и Валери Ойстрах, италианския виолончелист Артуро Болучи, Павел Берман и др. Концертирал е в Англия, Румъния, Франция, Украйна, Германия. През 2002 г. Тодор Петров под диригентството на Нелло Санти и с камерния оркестър на Сан Карло изпълнява оригиналните версии на концертите на Шопен. Пианистът се занимава с издирване на неизпълнявани творби, възстановил е в ръкопис два концерта от Цезар Франк и му предстои да запише за РАИ компактдиск с Трети концерт на Чайковски.
 


Сходни връзки

ИЗЯВЕН ПИАНИСТ ИДВА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди