изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:04 EEST
ЗАДЪРЖАХА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА ФАЛШИВА ВАЛУТА ОТ ДОБРИЧ И ШУМЕН    
Ред и сигурностШест лица са задържани от служители на РЗ БОП при РДВР - Варна, във връзка с акция срещу разпространението на неистински парични знаци.

Четирима са от Добрич, а двама от Шумен. Те са хванати в момент на сделка. Намерени и иззети са 67 фалшиви банкноти с номинал от 100 USD, с различни серии и номера. Клиенти по сделката са Б. С. / 55/ и Я. И. /52/ от Шумен, посредник е Д. Б. /38/ от Добрич, а доставчик е добричлията Ш. А. / 33/. Задържани са още И. В. /38/ и Д. Г. / 36/ от Добрич. Иззетата сума от 1570 лева, подготвени за закупуване на фалшификатите е намерена в шуменеца Я. И. Образувано е полицейско производство по чл. 244, ал.1 от НК и всички лица са задържани за 24 часа. Паралелно със задържането им, съвместно със служители на РДВР-Добрич, са извършени претърсвания на осем адреса. Те са на задържаните добричлии и на други лица, за които има информация, че се занимават с производство и прокарване в обръщение на фалшива валута и документи. Намерени и иззети са пет компютърни конфигурации, три принтера и един скенер, както и други съоръжения, използвани при отпечатването на документи. Работата по случая продължава.
 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА ФАЛШИВА ВАЛУТА ОТ ДОБРИЧ И ШУМЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди