изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:53 EEST
АЛБЕНА ДОМАКИН НА ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА СЕЗОН 2005    
ТуризъмВчера на работно посещение в Добрич бе изпълнителният директор на Агенцията по туризъм към Министерството на културата и туризма Бисер Ялъмов. Той е посетил също общините Балчик и Шабла. Основната цел на визитата му е била официалното откриване на сезон'2005, чийто домакин ще бъде комплексът "Албена", каза пред журналисти Б. Ялъмов.

"Основно България и българският туризъм трябва да се представят на регионален принцип. Впечатлен съм от инвестициите, както и от действията, предприети от местните предприемачи по места. Радващ е фактът, че се търсят също нови форми на туризъм - селски, екотуризъм, орнитотуризъм" - сподели още Б. Ялъмов.
Официалното откриване на тазгодишния летен сезон ще бъде на 21-22 май, като организатор на проявата е Министерството на културата и туризма, съвместно с Агенцията по туризъм. Ще присъства министър Нина Чилова, представители на всички морски общини, хотелиери, туроператори. Ще бъдат поканени още водещи медии, както и българи, работещи в световни медии. Една от основните насоки, в които работи още агенцията, е разкриването на информационни центрове по места на принципа на публично-частното и обществено  партньорство.
Б. Ялъмов заяви още, че се очаква един добър сезон. "Не може да се говори за отлив на немски туристи. Ръстът, който се очаква от Великобритания, Русия и бившите републики, Скандинавия и страните от Централна Европа е 10-30 %. Ръстът на немските туристи, който очакваме, е между 3-5 %, а миналата година бе 6-7 %" - каза още Б. Ялъмов.
Огромен интерес е проявил Китай към България като туристическа дестинация на провелата се първа международна туристическа борса в Пекин неотдавна. Вече е получен меморандумът, който ще регламентира визовия режим с Китай, така че през септември може би в страната ни ще пристигнат първите туристи от източната държава, прогнозира Ялъмов. Само за миналата година Китай е похарчила за пътувания в чужбина 15 млрд. долара. "Това е най-бурно емитиращата страна в света. Над 4 млн. са милионерите в долари сред населението. В страната има високо присъстваща средна класа, която е целта на България като туристическа дестинация. Китайците се интересуват от морски, планински почивки, както и от екскурзии в страната като празник на розата, български обичаи, български храни и вина, както и от казино туризма" - заяви още Б. Ялъмов.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ДОМАКИН НА ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА СЕЗОН 2005 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди