изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:24 EEST
МЛАДЕЖ ПОИСКА ОТ СЪДА ШАНС ЗА НОВ ЖИВОТ    
Новини

8 месеца затвора присъдиха магистратите от Добричкия окръжен съд на 20-годишният Мирослав Дяков Дяков.



Той бе признат за виновен в това, че на 16 септември 2004 година в Добрич е придобил и държал марихуана с тегло 6, 02 грама и съдържание на биологично активен компонент - тетраканабинол 1,8% на стойност 36, 12 лв и високорисково наркотично вещество - марихуана с тегло 2,35 г и съдържание на биологично активен компонент - тетраканабинол 1,9 % на стойност 14,10 лв. На 16 и 17 септември подсъдимият без разрештелно придобил и държал рискови наркотични вещества - таблетки, представляващи лекарствано средство "Ривотрил", с активен компонент "кленозепам" - транквилант от групата на бензодиазепините, с общо тегло 2,38 г на стойност 4, 44 лв.

Мирослав употребявал наркотици от 5 години насам. Започнал като ученик в ПГ по Туризъм. Не се опитвал да спира марихуаната, като почнал от една цигара на ден, а след това непрекъснато прибягнал до дрогата. На 16 септември 2004 година започнал да търси трева. Обадил му се неговият приятел Владо, че намерил "Ривотрил" във Варна. По време на процеса вчера се разбра, че Мирослав започнал да употребява и "Ривотрил" - лекарство, което се дава само срещу рецепта. От две аптеки в Добрич свободно си купил такова хапче срещу 30 стотинки, което е нарушение. Отишъл с Владо във Варна и там купил цяло шише за 10 лева. Следобед в Добрич се срещнал с Мерхан и Ангел - съученик на брат му, който му продал трева за 10 лева.

Мирослав постоянно вдигал скандали у дома. На 17 септември станал сутринта и изпил 3 хапчета "Ривотрил". Изпушил и една цигара. Излязъл на разходка с брат си и по-късно отишъл на гости на неговия познат Николай. Там изпил още две хапчета и изпушил една цигара, изпил 200 гр. водка и две бири. Прибрал се вкъщи и поискал пари от майка си. Вдигнал поредния скандал, тъй като тя му казала, че няма пари. Започнал да крещи: "Ще ви убия, ще се самоубия". В един момент взел нож и започнал хаотично да размаха. Майка му посегнала да го вземе, но получила порезни рани. "Много съжалявам за случилото се. Искам от съда да ми даде шанс да започна нов живот", бяха последните думи на Мирослав. Той получи 8 месеца затвор. Малко повече от 6 месеца от тях вече е излежал, тъй като ще се приспадне и задържането му от 18 септември 2004 година.

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖ ПОИСКА ОТ СЪДА ШАНС ЗА НОВ ЖИВОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди