изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:25 EET
Наша разработка за защита на вертолети от РПГ впечатли НАТО    
НовиниВ Главната квартира на НАТО в Брюксел се проведе изложението „Сигурни хоризонти – защита на летателните апарати на НАТО”.
На него България представи проект за защита на вертолети срещу поразяване от ръчни противотанкови гранатомети (РПГ), по който бе определена от НАТО за водеща нация.

 Проектът е на Министерството на отбраната и се изпълнява съвместно с Института по металознание към БАН, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната. Изложението, което се провежда за трети път в Главната квартира, се състоя в рамките на пролетното Заседание на Комитета на националните директори по въоръженията на НАТО.
Началото на проекта бе сложено на октомврийското заседание (2004 г.) на Комитета, когато България стана водеща нация, а на настоящето заседание - Гърция декларира желание да бъде поддържаща нация при реализацията на проекта.
За момента няма решение на проблема със защитата на вертолети от РПГ в световен мащаб, а в Института по металознание към БАН имат разработени бронеплочи, които могат да бъдат използвани за тази цел.
В последно време, включително в Ирак, терористите използват именно РПГ срещу вертолети и други летателни апарати.
Представянето на нашия проект на изложението включва няколко пана с технически данни, с програма за изпитания и демонстрации и анонс за предстоящ през септември в България семинар. Изложен е и макет на прототип на защитен вертолет.
На изложбата компании от 26 страни-членки представят най-нови технологии и апаратура по темата. В тази сериозна конкурентна среда бе проявен изключителен интерес към българската разработка и желание за сътрудничество в решаването на въпроса със защитата на вертолети. news.bg/НДТ

 


 

 


Сходни връзки

Наша разработка за защита на вертолети от РПГ впечатли НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди