изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:34 EEST
КМЕТЪТ НА КАВАРНА И СЪСТАВ "БИЗОНЕ" УЧАСТВАХА В НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО    
ЛюбопитноКметът на Каварна Цонко Цонев и ансамбъл "Бизоне" вчера взеха участие в най-дългото хоро, кандидат за рекордите на Гинес, съобщи за НДТ пресаташето на крайморската община Мария Сотирова. Градоначалникът и съставът са били поканени за участие лично от певеца Илия Луков, който е и собственик на продуцентска къща "Пирина" - един от главните организатори на проявата. Малко преди старта на хорото, по неофициална информация на Цонко Цонев, за участие в него са били записани около 10 хиляди души.

Хорото се изви на площада пред храм-паметник "Ал. Невски" в столицата. За да бъде признато за най-дълго, трябваше никой да не се пуска от него или хваща в продължение на 7 минути. Участниците тропаха в ритъма на право хоро, като сред изпълнителите бе кларнетистът Иво Папазов - Ибряма, Илия Луков и други. В късния следобед на площада пред храма се състоя голям концерт, в който участие взе и танцов ансамбъл "Бизоне".
Каварненци се подготвят за посрещането на празника на града - 6 май. Тържествата и проявите по този повод продължават и в днешния ден, когато ще се проведе футбол на малки врати за деца от начален курс, а вечерта концерт ще изнесат състезателите от клуб по спортни танци "Флорета". За всички общински служители кметът на Каварна Ц. Цонев със заповед обяви 5 май за неработен.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА КАВАРНА И СЪСТАВ "БИЗОНЕ" УЧАСТВАХА В НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди