изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:53 EEST
ДУРАНКУЛАК ОСТАВА БЕЗ ЗДРАВНА СЛУЖБА    
Здраве 1000 жители на Дуранкулак и околните села Крапец, Захари Стояново и Граничар, както и още толкова туристи,  са заплашени да останат без лекарска помощ, след като "Аптечно предприятие" - Добрич, препродаде на частно лице сградата на Здравната служба в Дуранкулак и на практика изхвърли на улицата семейния лекар д-р Георгиев.



 По времето на мандата на кмета Коста Костов, община Шабла  е сключила договор с тогавашното "Държавно аптечно предприятие" -  Добрич, за закупуване на Здравната служба в Дуранкулак на разсрочено плащане до края на 2004 година. Цялата стойност на сделката е 38 000 лева, като първата вноска от 11 000 лева е била внесена от Коста Костов.
 Скандалът избухна миналата седмица, когато при д-р Георгиев в Дуранкулак пристигнал млад мъж, представил се за новия собственик на сградата и му заявил, че трябва да напусне, защото започвал да прави ремонт. "Цялата сума по сделката е преведена на Аптечно предприятие", каза настоящият кмет на Шабла Елка Димова и отказа повече коментар до изясняване на случая. На въпросите ни към шефката на Аптечно предприятие - Добрич г-жа Златкова кой е собственик на сградата и тя препродадена ли е, секретарката й отговори така: "Госпожа Златкова поръча да ви кажа, че това е лична собственост и вие нямате право да искате подобна информация".
 Според документите в Районен съд-Каварна, през 2005 година сградата на Здравната служба в Дуранкулак е продадена за 20 000 лева, като нотариалният акт е на името на 57-годишната Тодорка. М. от Добрич. Това е майката на известен в Добрич бизнесмен и той всъщност се е явил лично пред д-р Георгиев като новия собственик, проучи НДТ.
 Здравната служба  ще се превърне в хотел, твърдят притеснени хората в Дуранкулак. В селото се носи слух, че новият собственик е склонен да предостави сградата на община Шабла, но срещу бартерна сделка - общинска земя на стойност 200 000 лева.
 "Нямам коментар по въпроса, защото нищо не знам", каза кметът на Дуранкулак Зюмбюл Медаров. Д-р Георгиев е от Варна, но живее на втория етаж в Здравната служба в селото. Освен 600-те жители на Дуранкулак, семейният лекар  обслужва и хората от селата Крапец, Захари Стояново и Граничар, които наброяват около 400 души. Всяко лято в района пристигат и около 1000 туристи, които също се обслужват от единствения лекар.
 Аптечното няма никакво намерение да върне на община Шабла преведените 38 000 лева и вероятно скандалът със Здравната служба ще отиде на съд, твърдят източници на вестника.
 


Сходни връзки

ДУРАНКУЛАК ОСТАВА БЕЗ ЗДРАВНА СЛУЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди