изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:21 EEST
ДВЕ ДОБРУДЖАНЧЕТА ЗАКЛАНИ ОТ МАЙКА ИМ В ЧИКАГО    
Обществосъпруга на 36-годишния пастор Николай Василев от Добрич закла двете им деца - 9-годишния Кристиян и 3-годишната Грейс.  Убийството е станало на 25 април в дома им в Чикаго. Бащата се върнал вечерта от църквата и намерил телцата на двете дечица, прободени от 500 удара с нож.

Майката е арестувана като заподозряна за убиството и няколко часа по-късно е признала всичко.
 Роднините и близките приятели на Николай Василев от Добрич все още са в шок от жестокото убийство. "В сряда през нощта, около 3. 30 часа българско време, ни събуди по телефона приятел от Чикаго, американец. Прочел от вестниците първите новини и ни се обади заради съвпадението на имената. След това ни изпрати по имейла статията. Не мога да ви опиша как се почувствахме. Никога не сме допускали, че Таня - тя се казва Тоня, но ние й викаме Таня, е способна на такова нещо. Та тя толкова много обичаше децата си. Никога не е проявявала такива симптоми. След първата трагедия с 3-месечната Габриела, Таня имаше дълъг период на възстановяване. Вярно е, че понякога демонстрираше признаци на неадекватност, но след като забременя с Грейс, се успокои. Тя искаше много деца," разказа Маргарита Куртева, снаха на Николай и етърва на Тоня Василева.
 Родителите на Николай научили за трагедията от телевизията в четвъртък. В първите новини в 7,30 часа Петранка и Георги Василеви чули, че синът им заклал внуците им и после пробол и съпругата си. Едва час по-късно било съобщено, че убийцата е майката. "Още не можем да се съвземем, мъката ни е огромна. Чухме се по телефона с Николай, и той не е на себе си", каза пред журналисти Георги Василев.
 Като момиче Тоня се е лекувала от шизофрения, но е пазела в тайна заболяването си от всички, твърди близка приятелка на Петранка Василева. Нямаме никакви данни за миналото на Таня, призна и Маргарита Куртева. Според нея причината за жестокото убийство е, че Таня е била демонично обладана от зъл дух. Тя непрекъснато е проявявала страх за децата си.
 Николай Василев е завършил в България зъботехника. Заминава да следва библейски колеж в Америка. Там се запознава с Тоня, която също е студентка. Женят се през 1993 година, а две години по-късно се установяват в Чикаго. Освен пастор в местна църква, Николай работел и в частна фирма, занимаваща се с дърводелство. Изработвал дървени вити стълби. Излизал на работа сутрин в 7 и се прибирал вечер в 22 часа. И трите им деца са родени все през месец февруари. През 2000 година в дома им става пожар, при който изгаря 3-месечната Габриела. Майката поставила бебето на сушилнята в пералното помещение и излязла навън. След това пламъците лумнали в пералното. "Телцето на бебето беше обгорено", спомня си Маргарита Куртева. На 25 април вечерта Николай Василев се върнал вкъщи и намерил труповете на двете си деца, прободени с 500 удара с нож. Кристиян и Грейс ще бъдат погребани в Каролина, родното място на Тоня Василева. Николай ще продаде всичко в Америка и ще се завърне в Добрич, казаха близките му.
 


Сходни връзки

ДВЕ ДОБРУДЖАНЧЕТА ЗАКЛАНИ ОТ МАЙКА ИМ В ЧИКАГО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди