изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:09 EEST
БЪЛГАРСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩ ЗАГИНА ПРИ КАТАСТРОФА В ИРАК    
По светаБългарски военнослужещ от Четвърти пехотен батальон в Ирак е загинал при катастрофа.

 В 11,30 часа, българско време, днес при пътно-транспортно произшествие възникнало по време на придвижването на екскорт от състава на Четвърти пехотен батальон в Ирак по маршрут от Кувейт – база “Вирджиния” към база “Еко” на иракска територия, при възникването на пустинна буря е катастрофирал джип “Хамър”. В следствие на катастрофата е загинал редник Преслав Йорданов Стоянов от Трето лекопехотно отделение на Трета лекопехотна рота от Четвърти пехотен батальон. Това съобщи за Агенция “Фокус” говорителят на Министерството на отбраната Владислав Прелезов. Редник Стоянов е военнослужещ от поделение 32 990 - Пловдив. При инцидента е ранен и младши-сержант Валентин Николаев Донев от Трето лекопехотно отделение на Трета лекопехотна рота от Четвърти пехотен батальон, който също е военнослужещ от поделение 32 990. Младши-сержант Донев е транспортиран с английски хеликоптер до военна болница в Басра. Състоянието му стабилно.
Близките на редник Стоянов и младши-сержант Донев са уведомени за случилото се. Води се разследване за изясняване на причините за произшествието, уточни Владислав Прелезов.
Редник Стоянов е роден на 10. 03. 1978 година в град Силистра. Има завършено средно-специално образование. На 15. 10. 2001 година става кадрови войник със звание редник. Участвал е в Първи пехотен батальон за възстановяване и развитие на Ирак. Неженен.

 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩ ЗАГИНА ПРИ КАТАСТРОФА В ИРАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди