изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:12 EET
ЗАПОЧНА РАБОТАТА ПО БУЛ. "25 СЕПТЕМВРИ"    
НовиниПредвижда се преди асфалтирането на бул. "Добруджа" да се поднови 860 м водопровод

От вчера в рамките на работния ден вече е затворено едното платно на бул. "25 септември", тъй като работниците на фирма "Пътно строителство" АД започнаха преасфалтирането му. Изпълнителният директор на фирмата инж. Валентин Зеленченко заяви за НДТ, че първоначално екипът ще работи по този булевард. "След това ще започнем ремонта на бул. "Трети март", чийто изпълнители сме също ние. По график следва изпълнението на южната част на бул. "25 септември" от площад "Тракийски" до Военните гробища. Последно ще работим по бул. "Добруджа" - уточни още инж. Зеленченко. Северната част на "25 септември" ще бъде ремонтирана от пресечката за Гробищния парк до кръстовището с бул. "Трети март". "Трети март" ще бъде преасфалтиран до района на болницата, а бул. "Добруджа" ще бъде ремонтиран от входа от Балчик до площад "Тракийски", след като бъде подменен водопровод по булеварда", добави още инж. Зеленченко.
Управителят на "ВиК" - Добрич, инж. Николай Ангелов каза пред репортер на НДТ, че по желание на община град Добрич е заложена подмяна на 860 м водопровод по бул. "Добруджа" - от площад "Тракийски" почти до моста. "Причината е, че водопроводът там е много стар и амортизиран. Проектът вече е готов, но засега е замразена процедурата по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител" - каза още инж. Ангелов. Водното дружество е също един от кандидатите за изпълнител, тъй като според управителя му това е най-добрият начин да се гарантира качеството на изпълнението. Принципно, според ръководството на водното дружество, за извършването на този ремонт са били заделени около 100 хил. лв. в бюджета на общината, колкото е и стойността на самия проект. "ВиК" подмени миналата година водопроводите и по улиците "Вардар", "Страцин" и "Славянска", които също бяха преасфалтирани със средства от облигационния заем.
Припомняме, че на 3 юни миналата година община град Добрич издаде емисия обезпечени общински облигации с номинална стойност от 2,6 млн. евро, с цел финансиране на проект за реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в Добрич. Водещ мениджър по сделката е "Ти Би Ай Инвест". Емисията е за срок от пет години, при годишен фиксиран купон 6,75 процента, платим на всеки 6 месеца, 18 месеца гратисен период за главницата, дължима на 8 равни вноски с последните 8 лихвени плащания. Емисията се пласира при условията на първично частно предлагане, като след това ще бъде заявена за регистрация в Комисията за финансов надзор, с цел вторична търговия на Българската фондова борса. Емисията е записана от 9 големи институционални инвеститора.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА РАБОТАТА ПО БУЛ. "25 СЕПТЕМВРИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди