изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:19 EEST
* 25 ГОДИНИ СОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"    
Образование

ТАЛАНТ, ТРАДИЦИИ И БЪДЕЩЕ

Млади и усмихнати възпитаниците на училището прославят Добрич у нас и зад граница



25 години от създаването на СОУ "Св. Климент Охридски" ще бъдат отбелязани през май. С предстоящата празнична програма възпитаниците на училището отново ще покажат на добричлии, че са красиви, усмихнати и много талантливи.
Учебното заведение отваря врати на 15 септември 1979 г. Малко по-късно първият директор става Димитър Илиев, а негови заместници са Георги Узунов и Йорданка Стоянова. Само две години по-късно в училището вече има 3809 ученици и 170 преподаватели.
Понастоящем директор на СОУ "Св. Климент Охридски" е Юлияна Герасимова. През тази учебна година в училището има 1035 ученици и 101 преподаватели.
За изминалия четвърт век са многобройни успехите на възпитаниците на училището и на техните преподаватели - на олимпиади, конкурси фестивали не само у нас, но и в чужбина. За 20 години профил "Музика" е завоювал 50 специални и лауреатски награди, 94 първи награди, 111 втори, 73 трети и 60 поощрителни отличия. Със своите постижения в областта на танца, изобразителното изкуство, науката, спорта учениците са прославяли и ще продължат да прославят Добрич и да бъдат любимци на българската и чуждестранната публика.
Немалко са наградите, получени и от преподавателите. Учителският колектив три пъти е награждаван за принос в духовното развитие на Добрич, четирима преподаватели са удостоени с почетното отличие "Неофит Рилски", един има почетното отличие "Учител на годината на СБУ". Двама зрелостници са носители на почетната диплома "Неофит Рилски".
По повод 25-ата годишнина на училището е предвидена програма с участието на настоящи и бивши възпитаници. Предвидени са концерти и изложби.
 


Сходни връзки

* 25 ГОДИНИ СОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди