изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:18 EEST
МАТЕМАТИЦИ ОТ 3 ДО 12 КЛАС СЕ СЪСТЕЗАВАХА В ДОБРИЧ    
ОбразованиеНай-добрите двама ще участват в лятна школа по математика в Кипър през юни


Национално състезание по математика за откриване на млади таланти по линия на европейския проект "Matheu" се проведе вчера в НТС в Добрич. Надпреварата бе под патронажа на областния управител Иван Иванов.
В състезанието участваха 89 ученици от цялата страна, от които 56 са от Добрич. Учениците от 8-12 клас са подбирани на база резултатите от средиземноморското състезание по математика. Останалите са избрани въз основа на постигнати резултати от конкурса "Издирване на таланти Ум +" на списание "Математика плюс".
За най-добре представилите се млади математици са осигурени награди и грамоти. Двама от учениците, постигнали най-високи резултати, ще получат правото да участват в лятна школа по математика в Кипър от 25 до 30 юни т.г. изцяло на разноски на проекта "Matheu". В нея ще участват по двама представители от десетте държави в проекта.
България е част от страните-участнички в европейския проект. Координатори за нашата страна са проф. д.п.н. Сава Гроздев /секретар на Съюза на математиците и главен редактор на сп. "Математика плюс"/ и акад. Петър Кендеров. Проф. Сава Гроздев е автор на задачите за националното състезание и е сред проверяващите.
 


Сходни връзки

МАТЕМАТИЦИ ОТ 3 ДО 12 КЛАС СЕ СЪСТЕЗАВАХА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди