изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:24 EEST
ВСИЧКИ СМЕ РАЗЛИЧНИ, НО НИ ОБЕДИНЯВА ТОВА, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ    
НовиниКаза в интервю за НДТ кметът на общината Каварна в навечерието на празника на крайморския град 6 май - Гергьовден

- Г-н Цонев, в Деня на град Каварна 6 май - Гергьовден, който е и един прекрасен български празник, какво послание отправя кметът на общината Цонко Цонев към каварненци?
- Всички сме различни, но ни обединява това, че сме българи! На всички жители на красивия ни град пожелавам много здраве, лично щастие и успехи.
- Кои са забележителностите и постиженията през годините, които са превърнали Каварна в притегателно културно и туристическо място? Какви са идеите за развитието на града в тази насока?
- Каварна ще се превърне в притегателно културно и туристическо място чрез културен и фестивален туризъм. Факт е, че градът ни разполага с едно много богато културно и историческо наследство, което е съхранено и досега. Общината си е поставила за задача да запази и обогати това, което имаме. Смятам, че една от новите и добри туристически атракции, които изпълнихме през последните месеци е опаковането на силозите под нос Чиракман от проф. Вихроний Попнеделев и неговия екип. Финалният етап на проекта ще започне своята реализация през септември, така че за туристически сезон лято 2006 ще можем да предложим още по-добра визия за нашите гости на крайбрежната ивица. Считам също, че добро име ще ни спечели и общо-българският младежки фолклорен събор "С България в сърцето си", чийто домакин е нашата община. Паралелно с новите прояви поддържаме и обновяваме също даденостите ни - нос Калиакра, Яйлата, Огънчето в с. Камен бряг и прекрасната местност Иканталъка.
- Готви ли се Каварна и как за интегриране в ЕС през 2007 година?
- Община Каварна вече предлага услуги по електронен път чрез създадената и действаща електронна община. До края на месец май община Каварна ще получи сертификат по системата по качество ИСО 9001:2000, която се внедрява в момента.
- Кои са най-близките проблеми, които ще бъдат решени в община Каварна за подобряване благосъстоянието на жителите на общината?
- Продължава подобряването на инфраструктурата в общината. Предстои изграждането на канализация в морската част на града. Ще бъде реконструирана Пречиствателната станция за отпадни води в Каварна. Приключи подмяната на уличното осветление по проект за реконструкция, инженеринг, ремонт и поддържане на уличното осветление в град Каварна, с. Българево и местността Иканталъка.  Стараем също да предлагаме атрактивни условия за привличане на чужди инвестиции и бизнесмени, с което ще подобрим безспорно икономическия живот в общината и благосъстоянието на жителите. Сред по-големите инвеститори, избрали Каварна, е фирмата, която ще изгражда най-голямото голф-игрище по Северното Черноморие на площ от близо 80 хектара. Предстои също изграждането на ветроенергиен парк на територията на общината, който също е сред първите в страната. В района на каварненското село Топола в момента започна изграждането на английско вилно селище
 


Сходни връзки

ВСИЧКИ СМЕ РАЗЛИЧНИ, НО НИ ОБЕДИНЯВА ТОВА, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВСИЧКИ СМЕ РАЗЛИЧНИ, НО НИ ОБЕДИНЯВА ТОВА, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ
Автор: Anonymous да 2005-05-05 @ 23:16 EEST
не вярвам мале не вярвам.
в Добрич медиите се уливат по софийски тертип.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди