изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:36 EEST
С КАМИОНИ БЛОКИРАХА ПЪТЯ ДОБРИЧ - КРУШАРИ    
НовиниОтсечката между селата Свобода и Загорци по главния път Добрич-Крушари бе блокирана вчера със селскостопанска техника за 1 час. Протестите са заради окаяното състояние на пътя и огромните дупки. Точно в 9 часа камионите запречиха шосето и не допуснаха нито една кола да премине, а селяните вдигнаха лозунги и плакати.

От двете страни на блокадата се образува километрична опашка от чакащи автомобили, в единия от които автомонтьори бяха тръгнали да ремонтират аварирала кола с хляб.
Дължината на пътя от Добрич до с. Северци е 50 км. Според протестиращите, ремонтът на шосето е започнал и остават да се асфалтират още 26 км. Арендаторът Кирил Джендов заплаши, че ако управляващите не довършат ремонта на пътя, ще разглоби комбайните си и ще нахвърля частите им на пътя, за да го блокира.  Протестите ще продължат след 6 май, като времетраенето на блокадата ще се увеличава всеки ден с по 1 час.
В същото време в сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с дата 27 април тази година е публикувана новина, че през май ще приключи ремонтът на пътя Добрич-Крушари. В прессъобщението се казва още: "До средата на месец май Изпълнителна агенция "Пътища" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще приключи ремонта на пътя Добрич-Крушари. Изпълнител е "Пътно строителство" АД гр.Добрич. В началото на месец април ИА "Пътища" предприе спешени мерки за разрешаване на проблема с лошото състояние на участъка. Ремонтният план разделя трасето на три участъка, за които са осигурени бюджетни средства.
Най-тежко беше състоянието на участъка в района на отбивката за с.Овчарово. Там вече е извършен машинен и ръчен кърпеж на дупките, а 3 км са изцяло преасфалтирани. До края на ремонтните работи ще се преасфалтира и останалата част.
За другите два участъка планираните ремонтни работи вече са извършени.
Стойността на ремонтните работи до момента е над 512 хил.лв.
Изпълнителна агенция "Пътища" ще осигури още средства за разрешаването на проблема с пътя, свързващ Добрич и с.Крушари."
 


Сходни връзки

С КАМИОНИ БЛОКИРАХА ПЪТЯ ДОБРИЧ - КРУШАРИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
С КАМИОНИ БЛОКИРАХА ПЪТЯ ДОБРИЧ - КРУШАРИ
Автор: Anonymous да 2005-05-05 @ 23:18 EEST
и с БТР -И да го блокират О КАДАР.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди