изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:54 EEST
ОТЛИЧИЯ ЗА ДЪЛГОГОДИШНА ДЕЙНОСТ ЩЕ ВРЪЧИ БЧК В ДОБРИЧ    
Общество8  МАЙ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ

"Да защитим човешкото достойнство" е девизът на тазгодишното отбелязване на 8 май - Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец. Основните дейности на Областния съвет на Българския Червен кръст в Добрич в дните около 8 май са посветени именно на запазване на човешкото достойнство, съобщиха от милосърдната организация.
В чест на празника ОС на БЧК ще връчи отличия за активна и дългогодишна дейност на членове и доброволци от Добрич и Добричка област. Всички  изяви за отбелязване на 8 май са свързани с  изпълнение  приоритетните задачи, залегнали в Насоките за работа в периода 2005- 2008 г. и Плана за работа през 2005 г. Една от проявите бе акцията по безвъзмездно кръводаряване на Цветница, проведена  съвместно с Центъра по траснфузионна хематология към МБАЛ. Учредени се четири нови дружества на Червения кръст в селата Ведрина,  Смолница, Победа  и  Житница. Българският младежки Червен кръст пък проведе две фондонабирателни кампании на Цветница и на Великден. Събрани бяха 977 лв., с които ще бъде подпомогнат Детският център за социална интеграция и деца от социалните заведения в Добрич. На 50 възрастни и социално слаби граждани бяха раздадени хранителни пакети.
Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, което съществува повече от 140 години, се заражда от състраданието на Анри Дюнан към мъките на ранените и изоставените на бойното поле. То е  създадено от желанието да се помага без дискриминация на ранените, прави усилия като международна организация да предотврати и облекчи човешкото страдание, каквото и да е то. Целите на движението са да закриля живота и здравето и да осигури уважение към човека. Движението пропагандира разбирателство, приятелство, сътрудничество, мир.
Областният съвет на Българския Червен кръст  - Добрич поздравява всички свои симпатизанти , доброволци , членове и щатни служители по случай  8-ми май Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец!

 


Сходни връзки

ОТЛИЧИЯ ЗА ДЪЛГОГОДИШНА ДЕЙНОСТ ЩЕ ВРЪЧИ БЧК В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди