изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:58 EEST
БЪЛГАРО-ФИНЛАНДСКИ БАЛЕТЕН ПРОЕКТ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ В БАЛЧИК    
КултураСъвместен българо-финландски балетен проект "Чудното магазинче" ще представят балетна формация "Данс" при НЧ "Паисий Хилендарски" - гр. Балчик, и детският балет "Вантаа" от финландската столица Хелзинки. Премиерата на балетния спектакъл ще бъде в Балчик на 19 юни в читалище "Паисий Хилендарски". Постановката е на балерината Емилия Кирова, а музиката на Джоакино Росини и Оторино Респини.

Повече от 20 финландски деца и още 30 българчета от балет "Данс" ще вземат участие в съвместния проект. Ръководител на групата от Хелзинки е Марин Велчев, а на българската - Евгения Кирилова.
Костюмите за спектакъла, изготвени от финландска страна, ще бъдат подарени на читалище "Паисий Хилендарски" в Балчик.
Идеята за съвместния проект се зароди още през юли миналата година, когато се осъществи съвместен концерт между датския балет "Вантаа", танцова формация "Ритъм" при Общински детски комплекс - Балчик, и балетна формация "Данс" при читалище "Паисий Хилендарски".
"Проектът се реализира с цел усъвършенстване на опита на българските деца в класическия балет. Има идея Балчик да стане град, в който да се прави, играе и гледа класически балет." Това каза началникът на отдел "Образование и хуманитарни дейности" при Общинска администрация Галина Неделчева, която наскоро се завърна от Хелзинки. Във финландската столица тя проведе срещи с ръководители на културни институции във връзка с реализирането на проекта. 
 


Сходни връзки

БЪЛГАРО-ФИНЛАНДСКИ БАЛЕТЕН ПРОЕКТ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди