изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:15 EEST
В ДЕНЯ НА РАДИОТО ПУСНАХА 2 НОВИ ПРЕДАВАТЕЛЯ    
НовиниЦелта бе да се заглушат пиратските програми от Дуранкулак до Варна

Първият голям предавателен комплекс в историята на БНР бе открит край с. Българево на 7 май в Деня на радиото и телевизията. Два мощни радиопредавателя - на БНР и радио "Варна", са изградени в радиорелейната станция на БТК. Лентата бе прерязана от министъра на транспорта и съобщенията Николай Василев и радиошефовете Поля Станчева /на БНР/  и Стоян Чешмеджиев /на радио "Варна"/. Според директора на националното радио това е първият голям предавателен комплекс в историята на радиото и сега сигналът му се чува вече чак в Молдова. Радиопредавателите са с мощност по 1 киловат и са изградени върху една от 10-те мачти в станцията на телекома. Целта им е да заглушат всички пиратски програми на турски, румънски и арабски езици, които са наводнили ефира от Дуранкулак до Варна. Инвестицията е за 100 000 лева, а всеки месец БНР ще плаща наем на БТК 100 лева за ползване на мачтата и терена.
Радиорелейната станция е строена от 1986 до 1998 г. След това обектът бе замразен. Първоначалният замисъл при отпочване на строителството е бил станцията да излъчва "Гласът на Русия".
По време на откриването на двата предавателя пред журналисти министърът на съобщенията и транспорта Николай Василев заяви, че след направена проверка е установено, че подземната канална мрежа е на БТК. Той добави още, че тя е включена в активите и баланса на телекома.  Н. Василев е заявил още, че според него няма никакви причини за увеличаване на таксите.
 


Сходни връзки

В ДЕНЯ НА РАДИОТО ПУСНАХА 2 НОВИ ПРЕДАВАТЕЛЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди