изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:50 EEST
ТЪРГОВЦИТЕ НИ ШАНТАЖИРАТ    
НовиниТвърдят зърнопроизводители от Добричка област. Над 100 000 тона стара пшеница в Добричко залежава в складовете

Според добруджански зърнопроизводители близо една четвърт от миналогодишната реколта в областта /472 731 т пшеница са произведени през 2004 г./ е нереализирана и залежава в складовете. Земеделците смятат, че причината е в замрелият пазар на зърно. "Търговците ни шантажират. Предлагат ни цена от 140-150 лева за тон жито, а себестойността му е 170 лева", коментираха арендатори и припомниха, че търговията с пшеница от реколта 2004 стартира на цена 180 лева за тон. Заради ниската цена производителите са принудени да държат продукцията си по складове и хамбари. "В Добричка област има около 60 крупни производители. Всеки от нас има минимум по 2 000 тона в складове и това прави 120 000 тона", изчислил арендаторът от Генерал Тошево Рачо Стоянов. Самият той има 4 000 тона непродадено жито.
Според производителите ниските цени се диктуват от търговците. "Те ни шантажират. Искат да ни купят зърното като фуражно - по 120 лева за тон под предлог, че хлебопекарните му качества не отговарят на изискванията", смятат арендаторите. Единственият изход преди новата реколта да се търсят външни пазари.
След няколко дни Регионалният център по зърно и фуражи започва проверка по складовете за съхранението на непродаденото зърно.
 


Сходни връзки

ТЪРГОВЦИТЕ НИ ШАНТАЖИРАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди