изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:56 EEST
ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧАСТВАТ В КОНКУРСИ В СОФИЯ И ПОМОРИЕ    
КултураС изложба на Школата за изобразително изкуство при НЧ "Йордан Йовков" през миналата седмица стартираха проявите по повод отбелязването на 135 години читалищно дело в Добрич.

Ръководител на младите творци е Румяна Стоянова, а изложбата е под наслов "Заедно в Европа". Тя бе открита от Драгомил Георгиев, който е член на читалищното настоятелство, и включва основно живописни творби и малко графика. Рисунките са 33 на брой и са дело на деца на възраст между 3 и 12 години.
В момента Школата за изобразително изкуство се посещава от около 60 деца, каза Р. Стоянова. Предстои им участие в конкурсите "Нарисувай ми народна песен" в София и "Деца рисуват цветя, морето и света" в Поморие. През юни младите художници ще се представят и на пленер в рамките на фестивала "Усмивките на морето" в Балчик. Миналата година те са завоювали там първи места и са получили специална покана да участват отново.
Тази седмица продължават проявите по повод годишнината на НЧ "Йордан Йовков". На 11 май ще се състои концерт-викторина под наслов "Страните от обединена Европа" с участието на всички школи и клубове при читалището. За 14 май е предвиден концерт "Пеем в Европа" в рамките на Петия добруджански фестивал на градската песен. Идната седмица театралната студия "Зорница" с ръководител Ема Георгиева ще представи спектакъла "Страници български". Празничните прояви се реализират с подкрепата на Информационната и комуникационна програма на Делегацията на европейската комисия в България.
 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧАСТВАТ В КОНКУРСИ В СОФИЯ И ПОМОРИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди