изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:19 EET
СТРОИТЕЛСТВОТО В БАЛЧИК ЩЕ ПРОДЪЛЖИ И ПРЕЗ СЕЗОНА    
НовиниЗаповед за спиране или ограничаване на строителството по време на туристическия сезон в Балчик няма. "Не можем да забраним строителството. Строи се по цялото Черноморие. Кажете ми по кой член от закона може да се издаде подобна заповед. Не е гласуван нито закон, нито има нормативна уредба, с която да се забрани строителството по време на сезона и ние не можем да си позволим незаконосъобразни действия", коментира зам. кметът на Балчик инж. Живко Неделев.  В цял Балчик в близост до морето кипи строителство. Същото се отнася и за Кранево. В момента по туристическата алея Дамбата започва изграждането на четири нови обекта.

Единственото, което община Балчик може да направи, е да предприеме мерки за безопасността на туристите. Строителните площадки да са оградени и обезопасени, районът да е почистен, да не пречи на движението на туристите и да не се замърсява околната среда. "Вероятно ще има протести на туристи, но законът ни връзва ръцете и не можем нищо да направим", каза инж. Неделев.  До две седмици ще бъде въведен ограничителен режим по Дамбата, свързваща Албена с Балчик. Право да се движат по туристическата алея ще имат само автомобилите, свързани със зареждането на търговските обекти. Браншовиците в Кранево взеха решение на среща през месец април всякакви строителни дейности да бъдат прекратени на 15 май.
 Кметът на Каварна Цонко Цонев издаде заповед, с която категорично забранява строителството край морето от 1 май.
 


Сходни връзки

СТРОИТЕЛСТВОТО В БАЛЧИК ЩЕ ПРОДЪЛЖИ И ПРЕЗ СЕЗОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди