изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:28 EEST
* 135 Г. БИБЛИОТЕЧНО ДЕЛО В ДОБРИЧ    
Култура55-ГОДИШНИНА ЧЕСТВА БИБЛИОТЕКА "ДОРА ГАБЕ"

От 11 до 20 май ще се проведе десетдневка на библиотеките в страната. Тя стартира в днешния ден на библиотеката, обявен от Съюза на библиотечните и информационните работници. По повод навършването на 135 години библиотечно дело в Добрич и 55 години от създаването на библиотека "Дора Габе" се организира програма, съвместно с читалище "Йордан Йовков". Днес от 9.30 ч. библиотечни специалисти от цялата област ще присъстват на представяне на Българския информационен консорциум. То ще се състои във видеозалата на библиотека "Дора Габе". След това специалистите ще посетят новото арт пространство в галерията, а по-късно ще присъстват на представяне на Библиотечна информационна къща. На 20 май екипите на библиотека "Дора Габе" и на читалището ще посетят библиотеката на Свободния университет във Варна, която се определя като първата напълно електронизирана на Балканите. В Девня е предвидена среща с представители на проекта за чист въздух в града, който се финансира от фондация "Екообщност". На 31 май добрички специалисти ще участват в Годишната национална конференция на Съюза на библиотечните и информационни работници. За месец юни е насрочен работен семинар в Добрич на тема "Библиотеката - обществен център" и представяне на книгата "Модерната библиотека" от д-р Иванка Янкова.
В момента фондът на билиотека "Дора Габе" възлиза на около 360 000 библиотечни единици. Годишно се обслужват приблизително 5500 читатели, като посещенията са около 60 000. Като към тях се прибавят различните публични прояви, цифрата стига до 100 0 00 посещения.
 


Сходни връзки

* 135 Г. БИБЛИОТЕЧНО ДЕЛО В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди