изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:27 EEST
ТПП-ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА    
Новини

На 13 и 14 май Търговско-промишлената палата в Добрич е домакин на втората международна работна среща по проект “Образователен компас” (“Learning Boussole”), финансиран от програма “Леонардо Да Винчи”.



Основната цел на проекта е социалната отговорност на предприятията във връзка с продължаващото професионално обучение на МСП и микропредприятията (с персонал до 10 души). В рамките на проекта ще се изработи метод, който да позволи на ръководителите на МСП да се ориентират в постоянно изменящата се икономика на знанието. Моделът, който ще се създаде, ще позволи да се идентифицира, оцени и подпомогне участието в неформални и неофициални обучения и ще спомогне предприятията да поддържат устойчива конкурентоспособност и високо ниво на иновациите.

Партньори по проекта са институции и фирми от Франция, Италия, Испания, Португалия и България. Изпълнител на проекта е “АЖЕФОС ПМЕ”–Париж. Гост на срещата е г-н Тиери Сулар – председател на “АЖЕФОС ПМЕ”.

“АЖЕФОС ПМЕ” (Агенция за управление на обучението на МСП) е създадена през 1971 г. като паритетна организация на социалните партньори във Франция – Конфедерацията на МСП и синдикални организации. През 1973 г. е официално акредитирана с министерско постановление като Фонд за осигуряване на професионално обучение.

На предстоящата среща ще се обобщи извършената работа през първия етап от проекта – компетенции/проблеми на отговорния предприемач, социалната отговорност на предприятията като отправна точка за подходящо обучение, ефективни методи на продължаващо обучение. Ще се обсъди структурата на уеб-страницата на проекта, нейното съдържание и педагогически модел. НДТ

 

 


Сходни връзки

ТПП-ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди