изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:42 EEST
ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА ПИШАТ ДЕКЛАРАЦИИ И ЖАЛБИ    
НовиниИстината е, че пари няма за всички пътища в областта

В редакцията на НДТ вчера пристигна декларация, приета от Общински съвет - Крушари, която е адресирана до министър-председателя, до МРРБ, директора на Областно пътно управление, областния управител. В нея се настоява за пореден път да се оправя пътя свързващ общинския център Крушари с областния - Добрич. Днес жители на Крушари отново блокират пътя със селскостопански машини. Такава е и жалбата на жителите на село Методиево. Тя също е адресирана до най-високите инстанции в страната - председателя на НС, областния управител, кмета на община Добричка, началника на Областно пътно управление. В нея Инициативен комитет, изказващ мнението на всичките 315 жители на Методиево изказват болката си, че те де факто път НЯМАТ. "Настояваме в срок от 10 дни да бъдем уведомени писмено с мерките, отговорниците и сроковете за изпълнението на ремонта на пътя Методиево - Добрич" - пишат жителите на селото. Ако не получат отвогор те смятат да преминат към гражданско неподчинение и да бойкотират изборите на 25 юни.
Потърсихме допирната точка и при двата конфликта временно изпълняващия длъжността началник на Областно пътно управление инж. Дочко Дочев. "Вярно е, че път няма от Победа до Методиево. Отсечката е с дължина 6.600 км, но за да бъде ремонтирана са необходими 1 млн. лева. Този пътен участък бе заложен в нашето предложение в началото на годината за финансиране, но той остана без отговор, както и други обекти, включени в списъка ни с предложения. Що се отнася до пътя до Крушари - там съм оптимистично настроен. До момента са усвоени за ремонт на този участък около 400 хил. лв. Необходими са още около 150-200 хил. лв., за да се преасфалтира пътен участък с дължина 1.300 км в близост до село Овчарово. След като от 4.300 км останаха 1.300 км, смятам, че ще се намерят средства. Това, което мога да кажа на този етап за Методиево е, че е се опитаме поне да изкърпим най-опасните ями по пътя със средства от отпуснатите ни за текущо поддържане на пътищата в областта. Важно е да отбележим, че в случая с Крушари този път наистина е важен, тъй като е единствен, докато в случая с Методиево има и други пътища, по които може да се мине - през Малина - Преселенци, например. Вярно, че пътуването се удължава с 5-10 км, но като този път са и други в областта например Кардам - Спасово, Тервел - Честименско" - каза за НДТ инж. Дочев.
До момента от средствата за текущо поддържане са усвоени от Областно пътно управление близо 500-600 хил. лв. Продължава работата и по туристическите  маршрути, за където Изпълнителна агенция "Пътища" е отпуснала за Добрич 1 525 хил. лв. "Подготвяме и технологични проекти за два участъка Добрич - Генерал Тошево и Генерал Тошево - Красен - Росица, за да кандидатстваме за публични инвестиции, като тази програма е на Министерство на финансите и те отпускат средства при одобрение на проектите" - добави още инж. Дочев.
 


Сходни връзки

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА ПИШАТ ДЕКЛАРАЦИИ И ЖАЛБИ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА ПИШАТ ДЕКЛАРАЦИИ И ЖАЛБИ
Автор: Anonymous да 2005-05-16 @ 11:55 EEST
Da se oplakvat v Strasburg-tam e spasenieto za vsi4ko!
ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА ПИШАТ ДЕКЛАРАЦИИ И ЖАЛБИ
Автор: Anonymous да 2005-05-18 @ 13:34 EEST
Ne boi se,razstoianiata sa nichto v XXI vek.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди