изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:08 EEST
КАН ОТНОВО СЪБИРА СВЕТОВНИЯ ФИЛМОВ ЕЛИТ    
Любопитно58-ят филмов фестивал в Кан - най-престижният световен форум, събиращ видни режисьори, започна вчера, съобщи ВВС.

Събитието стартира с прожекция на „Леминг" - сюрреалистична драма с участието на Шарлот Гейнсбург и британската актриса Шарлот Рамплинг.
Фестивалът ще завърши след 10 дни с трилъра „Хромофобия", в който играе Ралф Файнс, а режисьор е неговата сестра Марта.
Шарън Стоун, Натали Портман, Скарлет Йохансон и Юън МакГрегър, са сред звездите, които се очаква да пристигнат на френската Ривиера. Филмовият фестивал в Кан привлича повече от 40 000 души, членове на филмовата индустрия, всяка година.
Сред очакваните гости са и испанският актьор Хавиер Бардем, американският писател Тони Морисън и мексиканската актриса Салма Хайек. Те ще участват в журито, което ще определи носителя на престижната Златна палма. Негов председател пък ще е балканският гений Емир Костурица.
Тазгодишният фестивал се смята, че ще е арена на съревнование между най-видните представители на индустрията. Най-новите творби на Гус Ван Сант, Дейвид Кроненберг и датчанина Ларс вон Триер ще се конкурират за наградите.
Събитието ще е и домакин на световната премиера на продължението на Междузвездни войни: Епизод 3: Отмъщението на Ситите, както и на специалната комедия на Уди Алън „Match Point".
В съревнованието за Златната палма няма нито един британски филм, но те ще участват в конкуренцията за останалите призове. tialoto.com/НДТ
 


Сходни връзки

КАН ОТНОВО СЪБИРА СВЕТОВНИЯ ФИЛМОВ ЕЛИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди