изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:23 EEST
ИЗХАРЧИ ЛИ ОБЩИНАТА ПАРИТЕ ОТ ОБЛИГАЦИОННИЯ ЗАЕМ?    
НовиниВ отговор на запитвания на гражданите на Добрич по повод облигационния заем, общинската администрация  на гр. Добрич оповестява фактите

Общият размер на получените средства от емисия на общински ценни книжа е 2 600 000 евро или 5 085 158 лева. Миналата година от тях бяха усвоени 651 143  лева за преасфалтиране на улиците -"Васил Левски", "Страцин", "Баба Минка", "Вардар" и "Отец Паисий" с обща квадратура 17 917 кв. м. В резултат на доброто управление на финансовите средства през 2004 година са получени приходи в размер на 10 530 лева. Тази година Община град Добрич ще получи допълнително 380 000 лева приходи като лихви по срочния депозит на средствата от облигационния заем в "Сибанк". Наличността в настоящия момент по сметка на общината в "Сибанк" е 2 200 000 евро. Парите ще бъдат усвоени тази година за цялостно преасфалтиране на 4 улици и 4 булеварда. Вече стартираха ремонтите дейности по булевард "25 септември" в участъка от разклона за Гробищния парк до входа на парк "Св. Георги" и по булевард "Трети март" до разклона на болницата. На 17 май започват ремонтите по булевард "Русия" и улиците "Славянска" и "Вихър".  Останалите булеварди и улици, които ще бъдат ремонтирани със средствата от облигационния заем, са "Добруджа" и улиците "Генерал Попов" и "Калиакра". Всички ремонти трябва да приключат до края на годината.
 Строително-монтажните работи, извършващи се по уличната мрежа на Добрич в изпълнение на Проект "Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа", включват отнемане на част от съществуващия износващ плътен  асфалтобетон чрез фрезоване; полагане на изравнителен плътен асфалтобетонов слой за постигане  на необходимата равност на улицата и булеварда; полагане на износващ пласт от плътен асфалтобетон.  
След приключване на проекта със средства от облигационния заем от общо 165 километровата улична мрежа, Добрич ще има 27 километра обновена пътна мрежа. 
 


Сходни връзки

ИЗХАРЧИ ЛИ ОБЩИНАТА ПАРИТЕ ОТ ОБЛИГАЦИОННИЯ ЗАЕМ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди