изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:25 EEST
ПОНЕ ТРИДЕСЕТ УБИТИ В АНДИЖАН - СТРАНАТА Е ПРЕД ГРАЖДАНСКА ВОЙНА?    
По света Андижан. Близо хиляда демонстранти се събраха на централния площад в узбекския град Андижан тази сутрин, съобщи РИА Новости.


Жители на Андижан започнаха да се събират пред сградата на областната администрация в града в знак на протест срещу разстрела на мирни граждани, съобщи Фергана.ру. В същото време от сградата на областната администрация бяха изнесени около десет тела, по всяка вероятност на убити членове на въоръжената групировка, щурмувала сградата. На земята пред сградата лежат телата на убити мъже, две жени и младеж, съобщава един от малобройните журналисти в града.
Местните жители са шокирани от случилото се и обвиняват правителството за многобройните невинни жертви, отбелязва агенцията. Много от демонстрантите подкрепят т.нар. “акромисти” – въоръжените метежници. “Тези хора не са лоши, те защитават народа, а войниците стрелят без предупреждение. Военните стрелят по хората, те са виновни за всичко, те са терористите!”, заявява 21-годишен младеж, жител на Андижан.
Рано тази сутрин правоохранителните органи в Андижан установиха контрол над сградата на областната администрация и в момента обстановката е спокойна.
“Обстановката е стабилизирана и е под контрол”, е съобщил източник от МВР.
През изминалата нощ в Андижан избухнаха нови престрелки.
Повече от 50 души загинаха в резултат на сблъсъците, при действията на правителствените войски за обезвреждането на въоръжените мъже, които в петък освободиха затворници, сред които и радикални ислямисти. Това съобщи АФП, като се позова на медицински източник.
След избухналата престрелка между правителствени войски и метежниците в центъра на Андижан лежат между 20 и 30 тела, предимно на мъже и младежи, съобщи кореспондент на АФП. Според очевидци, рано тази сутрин силите за сигурност са извозвали тела на загинали извън града, но до момента информацията не е официално потвърдена.
Медицински източници съобщават за най-малко сто ранени при размириците.
Фергана.ру съобщи, че в града е бил арестуван кореспондент на агенция Ройтерс.
Очаква се по-късно днес президентът на Узбекистан Ислам Каримов да направи официално изявление по повод събитията в Андижан. 

http://www.focus-news.net/ 
 


Сходни връзки

ПОНЕ ТРИДЕСЕТ УБИТИ В АНДИЖАН - СТРАНАТА Е ПРЕД ГРАЖДАНСКА ВОЙНА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди