изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:17 EEST
СДВР издирва трима мъже за убийството на петролния бизнесмен Явор Марков    
Ред и сигурностСофия. Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) продължава издирването на Иван Радославов Славов, на 27 г., Димо Георгиев Русатев, на 29 г. и Стефан Любчев Трифонов, на 21 г., заподозрени за убийството на бизнесмена Явор Марков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 3 май около 20 часа, пред жилището си в бл. 35 в ж.к.”Овча купел”, 41-годишният шеф на компания за търговия с петролни продукти беше нападнат и намушкан с ножове, вследствие на което почина. В хода на разследването досега е установено, че тримата гравитират около известна варненска групировка. Основната работна версия на криминалистите е за конфликт на бизнес интереси между тази групировка и убития. Има данни, че заподозрените се движат с лек автомобил – масленозелен “Форт Ескорт” В 0124 СХ. Няколко дни преди убийството са забелязани в ж.к.”Овча купел” с тъмночервен “Опел Вектра”, с който са избягали от местопроизшествието след инцидента.
СДВР моли гражданите, които могат да помогнат на разследването с информация за местонахождението на издирваните лица, да се обадят на тел.166 или 9820558. Анонимността им е гарантирана.
Както “Фокус” съобщи, от 9 май главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов призовава двама издирвани за убийство - Димитър Росатев и Иван Славов да се предадат доброволно. При посещението си във Варна той заявил, че издирването на обвинените в убийство е в напреднала фаза, но те самите още не са заловени. "Умолявам Иван Славов и Димо Росатев по-най бързия начин да се явят за разпит, заедно с адвокатите си", казал генералът във Варна. Двамата са заподозрени за убийството на петролния бос Явор Марков, който беше заклан на 3 май в столичния кв. "Овча купел". Полицията вече е задържала други двама, които са доставили автомобила за убийството. Борисов обяснил, че Славов и Росатев се издирват, за да им бъдат взети ДНК-проби, с които да се провери дали са съпричастни към тежкото престъпление. Ген. Борисов за втори път се обръща към бандити и ги зове да се явят доброволно в ареста. Преди дни с открито обръщение той накара издирвания шеф на Държавния резерв Йовчо Йовчев да се предаде на следствието, заедно с адвокатите си, както и стана по-късно.


Агенция “Фокус” припомня:
На 3 май вечерта във вход на жилищна кооперация на бл. 35 на ул. “Народно хоро” е бил нападнат и смъртоносно ранен 41-годишният Явор Марков, управител на фирма за петролни продукти. Сигналът за инцидента е получен към 20 часа в дежурната на Шесто РПУ. Пристигналите на място оперативно-следствена група и екип на Спешна медицинска помощ констатирали смъртта на мъжа. При първоначалния оглед са установени пет прободни рани в областта на гърдите и корема. Снети са показания от свидетели, според които неизвестните нападатели са се оттеглили с тъмночервен Опел “Вектра”.
Явор Иванов Марков е управител на фирма за петролни продукти. При направена справка в регистрите на АПИС се установява, че през ноември 1993 година с решение на Софийски окръжен съд на основание чл. 6 ал. 1 във връзка с чл. 119 ал. 2 ТЗ с решение № 4 от 7 януари 1993 г. по ф.д. № 1909/92 г. са направени промени в еднолично дружество с ограничена отговорност с фирма “Селекс” – ЕООД гр. Елин Пелин. Едноличното дружеството се представлява и управлява от Явор Иванов Марков. То е преобразувано в дружество с ограничена отговорност с фирма “Селекс”- ООД. Преобразуването става след като са приети за съдружници Христо Панайотов Братанов и Димитър Живков Живков. През април 2002 г. с ново решение на Софийски градски съд Явор Марков е определен за управител и лице, което да представлява дружеството "Селекс – ООД”. Решението е на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ.
Явор Марков е изпълнителен директор и на ЕСТЕЛ ОЙЛ АД, “ЕСТЕЛ ИСТАБЛИШМЪНТ” и Делта Интернешънъл Трейдинг ООД.
ЕСТЕЛ ОЙЛ АД е регистрирано на 7 февруари 2002 година. Локализацията на акционерното дружеството е: област София – град, община София, гр. София, ул. Чарлз Дарвин № 16 А. Собствеността на дружеството е поделено между Марк Интернешънъл холдинг и ТД “Естел ИСТАБЛИШМЪНТ” (Лихтенщайн). От страна на ТД “Естел ИСТАБЛИШМЪНТ” е осъществено пряко чуждестранно участие в размер на 46 % от капитала на дружеството.
Дейността на акционерното дружество е свързана с търговско посредничество с разнообразни стоки.
На 7 февруари 2002 г. е регистрирано и друго дружество, свързано с дейността на ЕСТЕЛ ОЙЛ АД – Делта Интернешънъл Трейдинг ООД.
Търговското дружество “ЕСТЕЛ ИСТАБЛИШМЪНТ” ТП е регистрирано на 14 февруари 2003 г. в София. Собствеността е на “ЕСТЕЛ ИСТАБЛИШМЪНТ” – Лихтенщайн.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

СДВР издирва трима мъже за убийството на петролния бизнесмен Явор Марков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди