изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:48 EET
ЗАСИЛЕНА ОХРАНА ПО АБИТУРИЕНТСКИТЕ БАЛОВЕ    
Новини18 са училищата, които ще изпращат зрелостници. Общият брой на абитуриентите е 1158.

В петък се проведе среща между секретаря на община град Добрич Румен Русев, началника на отдел "Образование" Нейчо Нейчев, шефа на I РПУ подп. Божидар Божилов и директори на добрички средно образователни и професионални училища. Темата на срещата бе провеждането на абитуриентските балове през настоящата година и подсигуряването на охраната на мероприятията. Баловете на средношколците в Добрич започват на 18 май и ще продължат до 25 май, като единствено на 24 май няма да има абитуриенти. 18 са училищата, които ще изпращат зрелостници. Общият брой на абитуриентите е 1158. По време на разговорите бяха обсъдени съвместните действия за нормално и безпрепятствено протичане на празниците.
Подп. Божилов заяви, че и тази година ще бъде спазена дългогодишната практика - на всеки бал, във всеки ресторант в Добрич ще има по двама цивилни полицаи, които ще са в непрекъсната връзка с учителите, определени да съдействат за недопускане на външни лица в заведенията. След полунощ в централната градска част и градския парк ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие за опазване на реда и спокойствието на гражданите. Общо около 80 души от състава на РДВР ще осигуряват реда по време на празничните дни. "Всички отпуски ще бъдат съкратени. Част от колегите ще дават извънредни дежурства" - добави още подп. Божилов. Най-натоварена ще е вечерта на 23 май, когато едновременно ще има 5 бала. Абитуриентите ще се веселят в ресторантите "България", "Панорама", "Добруджа" и в ресторанта на Международен колеж - Албена.
До края на тази седмица общината очаква оферти от фирми за доставка на охранителни камери, които ще бъдат монтирани пред заведения в града, поясни секретарят Р. Русев. Ще бъдат оборудвани поетапно 3 дискотеки със статични и подвижни камери, с инфрачервен прожектор, софтуер, компютър, монитор, предаватели и приемник за следене в Първо РПУ. Охранителната техника ще бъде поставена пред дикотеките "Звезда", "Амон Ра" и "Театъра". Финансирането ще бъде осигурено от общинския бюджет и собствениците на дискотеките в съотношение 50:50. Общинското ръководство планира през следващите години и на други обекти в Добрич да бъдат поставени охранителни камери.
 


Сходни връзки

ЗАСИЛЕНА ОХРАНА ПО АБИТУРИЕНТСКИТЕ БАЛОВЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди