изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:52 EEST
ГОСТИ ОТ ШВЕЦИЯ ПОСРЕЩА БЕЛИЯТ ГРАД ЗА ПРАЗНИКА СИ - 24 МАЙ    
НовиниЗа втора година мероприятията за празника на Балчик - 24 май, ще се проведат на площад "Кап. Георги Радков" пред Морска гара.

Първоначално плановете на общинското ръководство бяха празникът да премине в центъра на града, но заради довършващата се административна сграда на общината, това ще стане следващата година. Търговците ще могат да подредят щандовете си безплатно по крайбрежната алея.
На 24 май ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет. На нея ще присъстват представители от шведския град Хагфорс, с който предстои Балчик да се побратими. Предвижда се да бъде подписан договорът за сътрудничество. По този повод покани са отправени и до посланика и консула на Швеция. Сред гостите се очаква още да бъдат областният управител, председатели на Общински съвети и кметове от областта, народни представители от Добрички регион, почетният гражданин на Балчик и дългогодишен дарител на балчишката болница проф. Кайзер от Швейцария, писателят Стефан Цанев, Иван Гранитски и други.
В поздравителната програма за празника на Балчик ще се включат самодейни състави от града, дамският инструментален квартет "Интро" от Пловдив. В следобедните часове жителите и гостите на града ще имат възможност да се разведрят с група "ТЕ".
 


Сходни връзки

ГОСТИ ОТ ШВЕЦИЯ ПОСРЕЩА БЕЛИЯТ ГРАД ЗА ПРАЗНИКА СИ - 24 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди