изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:02 EET
ХГ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕДОДИЙ" - ПОБЕДИТЕЛ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЪРВА ПОМОЩ    
ЗдравеОтборът на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" в Добрич зае първо място в състезанието по оказване на първа помощ на ученически екипи.

Състезанието се проведе в края на миналата седмица в ДКЦ I. Участие взеха 10 отбора на ученици от прогимназиален курс на обучение от добрички училища. На второ място се класира отборът на ОУ "Христо Ботев", а на трето - на ОУ "Христо Смирненски". Първенците от Хуманитарната гимназия се е представил отлично и има само една наказателна точка.
Ученическите отбори са били оценявани от комисия от лекари с председател д-р Йорданка Симеоново - председател на Общинския съвет на БЧК в Добрич и методист по първа помощ. Те са премерили сили по няколко пункта - извличане на пострадал, обработване на рани, кръвотечение и шок, реанимация на дишането и кръвообращението, обездвижване на крайници. Победителите ще вземат участие в областното състезание по първа помощ на ученически екипи, което ще се проведе на 18 май в ДКЦ I. Националното състезание пък е на 3-5 юни в Долни Лозен.

 


Сходни връзки

ХГ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕДОДИЙ" - ПОБЕДИТЕЛ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЪРВА ПОМОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди