изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:47 EEST
УДОВЛЕТВОРИХА НА 100 ПРОЦЕНТА КАНДИДАТИТЕ ЗА СУБСИДИИ ЗА СЕМЕНА    
ЗемеделиеВсички земеделски производители от областта, които са подали документи за субдисии за закупуване на семена за пролетната сеитба, са подпомогнати.

 281 са получили средства за сеитбата на слънчоглед, а 210 - за царевица, съобщи за НДТ директорът на Областната дирекция на държавен фонд "Земеделие" Динчер Хаджиев. Той обясни, че заявленията за получаване на субсидии са били доста повече - 350 за слънчоглед и 294 за царевица, но част от производителите, по различни причини, не са подали документи. По принцип имахме възможност да удовлетворим исканията на всички, които бяха заявили желание за субсидии, обясни Д. Хаджиев. По-малкият брой кандидатстващи е наложил удължаване на срока до петък, но въпреки това са останали неусвоени средства.
64 земеделски производители пък са подали документи за получаване на кредити за закупуване на торове. Според Д. Хаджиев срокът още не е изтекъл и има неусвоени средства. 

 


Сходни връзки

УДОВЛЕТВОРИХА НА 100 ПРОЦЕНТА КАНДИДАТИТЕ ЗА СУБСИДИИ ЗА СЕМЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди