изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:23 EEST
КАНЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТУРСКА ОБЩИНА НА СЪБОРА В ДЕБРЕНЕ    
Култура Покана да бъдат гости на фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" е отправена от ръководството на община Добричка към турската община Каваклъ.

Това съобщи за НДТ зам.-кметът Петър Желев, който заедно с делегация от общината посети турския град. Поводът е бил празникът на община Каваклъ, която наскоро отправи покана за подписване на договор за сътрудничество към община Добричка. По време на визитата П. Желев се е срещнал с кмета г-жа Инджи Тунч и й е подарил символите на общината и диск с нейна презентация. На празника в турския град, който е с около 5 000 жители и още две прилежащи населени места,  са присъствали двама турски народни представители, областният управител и много гости. Жителите са били зарадвани с голям концерт, в който са се представили звезди на турската естрада. Публиката, сред която и български изселници, е останала възхитена от половинчасовата програма, изнесена от фолклорния ансамбъл на добричкото село Котленци.
На срещата Инджи Тунч и Петър Желев са разговаряли за структурата на двете общини, за икономиката, безработицата и други въпроси. Очаква се по време на визитата на турската делегация на събора край Дебрене да бъдат уточнени клаузите по договора за сътрудничество, който предстои да бъде подписан.

 


Сходни връзки

КАНЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТУРСКА ОБЩИНА НА СЪБОРА В ДЕБРЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди