изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:01 EET
МНОГО КЪСМЕТ И ПОПЪТЕН ВЯТЪР    
Общество
Абитуриентите от дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи "Дъга" в Добрич поеха по пътя на зрелостта. И тримата са с изграден авторитет на знаещи и успели в училище трудолюбиви млади хора

Трима млади хора от дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" - Камелия Тодорова, Данаил Асенов и Иван Русев, които завършват средното си образование, бяха изпратени вчера с мило тържество. Абитуриентите са възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм и смятат да се реализират в тази посока. Иван сподели, че вече има подписан договор с Албена и през летните месеци ще работи като барман в хотел "Ком". Камелия също смята да се реализира някъде по Черноморието. Най-амбициозни са плановете на Даниел, който ще кандидатства в Колежа на ШУ "Еп. Константин Преславски" със специалност "Туризъм". Той дори се е явил на един от пробните изпити по български език и споделя, че е било много лесно.
Тримата абитуриенти бяха изпратени от своите приятели от дома с кратка програма - букет от стихчета и песни. Гости бяха Жени Михайлова от областна администрация, директорът на дирекция "Социално подпомагане" Магдалена Миткова и началникът на отдел "Закрила на детето" Иванка Титова, бившият директор на дома Руска Ташева и др.
И като на празник - абитуриентите бяха зарадвани с много подаръци. От името на областния управител Иван Иванов Ж. Михайлова връчи тоалет за втората бална вечер на Камелия и козметика на двете момчета. М. Миткова им подари също козметични комплекти, дирекцията им отпуска и еднократна помощ. С подаръчета ги зарадва и Руска Ташева. Часове преди това тримата абитуриенти се срещнаха с кмета на Добрич Детелина Николова, която им подари ръчни часовници. Тя ги поздрави и изрази своята увереност, че им предстоят вълнуващи мигове и предизвикателства, с които трябва да се справят и им отправи пожелания за здраве, попътен вятър и шанс да намерят своето място. Д. Николова оповести и решението на общината да осигури жилища на младите хора след като напуснат дома.
И тримата абитуриенти правят впечатление със своя авторитет и той е постигнат със знания, с успехи в училище и с трудолюбие, сподели директорът на "Дъга" Николай Раданов. Той им пожела да бъдат много упорити, да не се огъват пред трудностите и по никакви причини да не се отказват от целите си.
"Настъпи моментът, когато трябва да напуснем нашия дом, да поемем по пътя си и да очакваме най-хубавите неща" - сподели развълнуван от името на тримата абитуриенти Даниел. Той изказа благодарност към целия колектив на "Дъга", който се е грижил за тях през всичките години, на директорите до момента, на лелките... И им поиска прошка за допуснатите грешки.
Абитуриентският бал на Камелия и Иван е в четвъртък в ресторанта на хотел "България". Даниел пък ще посети Турция със съучениците си. Пожелаваме им много късмет и попътен вятър!

 


Сходни връзки

МНОГО КЪСМЕТ И ПОПЪТЕН ВЯТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди