изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:25 EEST
Чорни осъди Муравей Радев и взима 30 000 лв.    
Новини Софийски градски съд осъди /СГС/ бившия финансов министър Муравей Радев да заплати на руския бизнесмен Майкъл Чорни 30 хиляди лева плюс

разноските по делото, за това, че Радев е оклеветил Чорни, предаде БГНЕС. Съдът отхвърли иска на Радев срещу Чорни за обида.
Съдебното производство по делото Чорни срещу Радев приключи на 14 април. То бе за три обидни квалификации, а именно, че Чорни е наречен "международен перач на пари", че е "международно регистриран като такъв" и че е "изгонван от много държави". Депутатът е осъден и за твърдението си, че Чорни е дискредитирал предизборната кампания на СДС чрез скандала около фондация "Демокрация", както и че е извършвал измами чрез Централната кооперативна банка с помощта на Веска Меджедиева. На последното заседание на съда адвокатите на двете страни представиха междинен акт на съда в Никозия. Според този акт собственик на "Ромент Трейдинг" към 5 юни 2001 година, когато фондация "Демокрация" получава превод от 200 хиляди долара от фирмата е дружеството "Интердилеа номинис", което е държало от своя страна акциите за адвокат Тодор Батков, който е действал от името и за сметка на Майкъл Чорни.
Защитата на Муравей Радев настоя, че собственик е бил адвокат Тодор Батков и поиска за пореден път засекретяване на делото. Освен това предостави копие от молба за международна правна помощ, за която обаче няма оригинал. Съдът отказа да приеме тази молба като доказателство.
В другото дело Муравей Радев срещу Майкъл Чорни искът на Радев е за 35 000 лева за причинени неимуществени вреди ведно със законните лихви и разноските.
Радев заведе делото, тъй като се е почувствал оклеветен от интервю на Майкъл Чорни, дадено на живо с превод в ефир по радио НЕТ на 14.10.2003 г. в "Преди новините". В него Чорни заявява: "Знаете ли, един път министърът на финансите ме е рекетирал за повече от 5 милиона долара от името на Костов и това е, когато се съдех с банката..." И малко след това: "...Можете да зададете въпроси на бившия министър на финансите Муравей Радев от чие име ме рекетираше банката". В исковата си молба М. Радев изтъква, че единственият път, когато се е срещал с Чорни е било през 1999 г. в кабинета му на министър на финансите, а повод е било тежкото състояние на Централна кооперативна банка. Ищецът тогава предложил на Чорни, който имал претенции към банката, да разсрочизадължението й, за да бъде спасена ЦКБ от фалит като й се даде време да се стабилизира.
Припомняме, че в края на март ДСБ заяви, че фондация "Демокрация" е получила официалния протокол от съда в Кипър, от който се вижда, че фондацията печели делото и че Майкъл Чорни не е бил собственик на фирмата "Ромент Трейдинг", превела дарението от 200 хиляди долара. Фирмата е осъдена да заплати на фондация "Демокрация" направените съдебни разходи, които са 8 хиляди евро, съобщиха от пресслужбата на партията.
Само преди дни пък Чорни бе избран за почетен президент на ПФК "Левски". 
 http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Чорни осъди Муравей Радев и взима 30 000 лв. | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Чорни осъди Муравей Радев и взима 30 000 лв.
Автор: Anonymous да 2005-05-17 @ 11:53 EEST
асФалт неграмотнико не асвалт

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди