изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:33 EEST
"НАШИЯТ ВРАГ Е КОРУПЦИЯТА - НЕ УПРАВЛЕНИЕТО"    
Новиние темата на конференция, която ще се проведе в Добрич

На 18 май в гр. Добрич ще се проведе регионална конференция „Прозрачност при възлагането на обществени поръчки в общините в Добричкия регион." Конференцията се реализира в рамките на проекта на Международен институт по мениджмънт - Албена, „Нашият враг е корупцията - не управлението", финансиран от Европейския съюз  по програма ФАР - „Развитие на гражданското общество" 2002. Партньори на института са Търговско-промишлената палта в Добрич и Нацоналната асоциация „Правна инициатива за местно самоуправление". Да открие Конференцията е поканена г-жа Детелина Николова, кмет на Община град Добрич. Участие в дискусионните панели на конференцията ще вземат представители на местните власти, бизнеса и други структури от Добрич и региона. 
На пръв поглед обществените поръчки се възприемат като бюрократични процедури на държавната администрация, свързани с изготвянето на множество документация. В тези сфери обаче корупцията създава сериозни ограничения и възможности за разпиляване на значителни обществени и бюджетни средства. Причина за корупцията е не само манталитетът, който допуска искането или предлагането на подкуп или други облаги, но и изключителната правна сложност на процедурите, особено в областта на обществените поръчки. С цел да може да се прави наблюдение и граждански контрол върху изпълнението на сложните публични договори, необходимо е и медиите, и потребителите да бъдат запознати професионално с тези процедури. Тогава тяхната гражданска позиция и реакция ще е значително по-адекватна, ще рефлектира върху възложителите, ще повиши прозрачността на техните действия и ще се превърне в отправна точка за постигане на ефективно взаимодействие между възложителите и изпълнителите на обществени поръчки. 
 


Сходни връзки

"НАШИЯТ ВРАГ Е КОРУПЦИЯТА - НЕ УПРАВЛЕНИЕТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди