изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:33 EEST
ОТ ЛЯТО'2006 НОС КАЛИАКРА С НОВА ВИЗИЯ    
НовиниОт следващия туристически сезон "Лято'2006" нос Калиакра ще бъде още по-атрактивен, съобщиха от пресслужбата на община Каварна. В момента се подготвя проект за монтиране на специални осветителни ефекти, чрез които историческото място ще се вижда по море от Шабла до Варна.

Изпълнението на проекта ще започне в началото на следващата година.
До края на месец юни 2005 г. ще бъде готов вторият макет на нос Калиакра по проекта "България на длан", партньор по който е и община Каварна. Макетът ще бъде с размери 175 см х 175 см и ще бъде поставен на входа на археологическия резерват. Самият проект бе официално открит в края на април във Велико Търново, където бе представен първият макет на носа. Негов автор е Съни Сънински, който изготвя и паспорти по проекта. Първият и почетен жител на "България на длан" ще бъде кметът на крайморската община Цонко Цонев. Репортаж от откриването на проекта бе излъчен по телевизиите CNN и Euronews.
 През летния сезон цялата експозиция "България на длан" ще бъде изложена в Художествена галерия "Христо Градечлиев" - гр. Каварна. От началото на юни до края на август тя ще бъде отворена за посетители.
 


Сходни връзки

ОТ ЛЯТО'2006 НОС КАЛИАКРА С НОВА ВИЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди