изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:07 EEST
Saab 9-5 заменя бензина с алкохол    
НовиниАвтомобилът Saab 9-5, предназначен за продажби в Швеция, може да работи на бензин или биоетанол в всякакво съотношение на горивото, предаде INSURANCE.BG.

Според собственика на шведската марка - General Motors, Saab 9-5 ще "пробуди" интереса към екологичните горива на европейските пазари. За основа на хибрида е взет бензинов турбоднигател с обем 2 литра и мощност 180 конски сили. Компанията планира след работещия на спирт модел Saab 9-5 на пазара да бъде пуснат и моделът 9-3. Наскоро Ford, също в Швеция представи "спиртен" вариант на популярния модел Focus. В Швеция има изградени над 140 лензиностанции с колонки за гориво E85. 85% в съставната част на E85 е етанол, получаван след дестилация на растителна биомаса и 15 на сто от бензин. В Германия биоетанол се продава само в няколко бензиностанции. Това гориво задължително се смества с известно количество бензин. Е85 е екологично гориво, тъй като при изгаряне отделя единствено СО2, който се поглъща от растенията. Европейският съюз планира да увеличи дела на биогоривата до 5.75% към 2010 година.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Saab 9-5 заменя бензина с алкохол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди