изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:30 EEST
НАД 4000 ОТЛИЧНИЦИ    
ОбразованиеПрогнозата е наесен училищния праг в Добрич да прекрачат 933 първокласници. Утре 20 изявени педагози и 11 колективи на училища и детски градини ще получат грамоти по повод 24 май


Повече от 4000 ученици в Добрич ще завършат учебната година с отличен успех. 3132 от тях са между 1 и 8 клас и с гордост ще носят лента "Отличник". С отличителна лентичка на ревера ще бъдат и около 1000 ученици от 9 до 12 клас. Това съобщи Нейчо Нейчев, началник на отдел "Образование". Учебната година ще завършат 847 първокласници, а прогнозата за следващата е училищния праг за пръв път да прекрачат 933 деца.
В дните до 25 май се провеждат общо 18 абитуриентски балове, а завършващите са близо 1500. Тържествените вечери ще са в ресторантите "България", "Панорама", "Добруджа" и на Международния колеж.
На тържествен концерт утре в зала "Добрич" кметът Детелина Николова ще удостои с грамоти 20 изявени педагози и 11 колективи на училища и детски градини по повод 24 май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура. В концерта ще участват Българският камерен оркестър със солисти Константин Ганчев /цигулка/, Даниела Иванова /сопран/, диригент Димитър Караминков и Мария Филипова /орган/. На сцената ще се представят още сборен състав от Детския хор, Хорът на учителките, Дамска формация "Мистика" и девически хор "Клементо" при СОУ "Св. Климент Охридски". Водещ ще е актрисата от театъра на Българската армия Джуни Александрова. Ще гостуват солисти на вокалния ансамбъл "Мистерия на българските гласове", триото - Кремена Станчева, Олга Борисова, Елена Божкова. Ще се представят още лауреати на международни и национални фестивали и конкурси - Петя Митева /пиано при МШ "Доминанта" с преподавател Мария Ганева/, Павлина Николова /флейта/ при СОУ "Св. Кл. Охридски/ с преподавател Снежина Стойчева/, младежки оркестър при читалище "Йордан Йовков" с ръководители Марина Господинова и София Севдалова, школата за модерен балет "Алексия" с хореограф и ръководител Севдалина Мавродиева.
 


Сходни връзки

НАД 4000 ОТЛИЧНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди