изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:56 EEST
БОГАТА ПРОГРАМА ЗА 24 МАЙ    
КултураБазар на картини и книги на добрички творци ще бъде организиран пред църквата "Свети Георги"

С празнична литургия в храм "Свети Георги" в Добрич ще започнат проявите по повод Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура - 24 май. Празничната програма бе оповестена на пресконференция. Традиционното тържествено шествие ще започне в 10 ч. На площад "Свобода" ще се състои танцова композиция с участието на Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа" и фолклорната танцова студия с ръководител Стоян Господинов, Духовият оркестър с диригент Стоян Монов и деца от детски градини. Малчуганите ще изпълнят възрожденски песни заедно с музикантите от Духовия оркестър. Празничното шествие ще бъде водено от Хуманитарната гимназия и иконата на светите братя Кирил и Методий. Предвидена е също художествена програма на естрадата на площад "Свобода" с участието на ансамбъл Добруджа и студията към него, гост-солисти ще са Тодор Кожухаров и Донка Кожухарова. Концерт под наслов "Мой детски свят" с участието на възпитаници на детски градини ще се състои пред дом-паметника "Йордан Йовков" от 11 ч. Половин час по-късно на младежката площадка в парка ще започне фолклорен концерт с участието на оркестър Бисери, гост-солисти, водещ ще е Ема Георгиева. Празничен младежки поп-рок концерт ще се състои от 17.3 ч. на пл. "Свобода".  В парка ще има празничен базар, а пред храма "Свети Георги" ще има базар на картини и книги на творци от Сдружението на писателите, Дружеството на художниците и дружеството "Ателие 13". В парка на Добрич ще има и различни атракции за децата на града.
В рамките на проявите по повод 24 май е и Седмицата на камерната музика в Добрич, която ще се проведе от 25 до 31 май и се организира от общината и музикална къща "Катлин".
 


Сходни връзки

БОГАТА ПРОГРАМА ЗА 24 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди