изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:23 EEST
Проф. Цанко Яблански напуска СДС    
ПолитикаСтара Загора. Проф. Цанко Яблански, бивш кмет на Стара Загора и кандидат за кмет на Града на липите на местните избори през 2003 година обяви, че напуска СДС.

Приготвил съм заявлението си и предстои да го подам в Общинската организация на СДС в Стара Загора. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” проф. Цанко Яблански. Като мотиви за напускането си той посочи неефективната политика, която води в момента ръководството на СДС, незачитане на демократичните принципи, които по думите са нарушени по време на издигането, и по точно одобряването на кандидати за депутати, и негативното отношение и поведение към другите десни и дясноцентриски политически субекти.

Агенция “Фокус” припомня:
Цанко Василев Яблански е роден на 9 септември 1944 г. в град Бяла Слатина. През 1969 г. завършва висше образование в Селскостопанската академия в София, зооинженер.От 1975 г. е асистент в Тракийски университет, катедра "Генетика и развъждане на животните" от 1975 г. От 1983 г. до 1990 г. е доцент в катедра "Генетика и селекция" във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. От 1991 г. е професор към Тракийския университет, преподавател по обща генетика, биометрия, популационна генетика и селекция. От 1992 г. до 1995 г. е заместник ректор на Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина. . Член на Международната научна асоциация по генетика на животните. Член на Европейската асоциация по животновъдство. Учредител e на "Ротари клуб" и клуб "12+1".През 1995 г. е избран за кмет на Стара Загора, подкрепен от СДС. От 1996 г. до 1999 г. е председател на Регионалната агенция за икономическо развитие в Стара Загора. От 1997 г. до 1999 г. е създател и председател на Регионалната асоциация на общините "Тракия". От 2000 г. до 2003 г. е посланик на Република България в Израел. През 2003 г. той се кандидатира отново за кмет на Стара Загора като получава подкрепата на СДС, НДСВ, Съюзът на свободните демократи, БСДП, Демократическа партия, ВМРО, БЗНС-Народен съюз, Движение "Оборище" и БЗНС.Той загубва от Евгени Желев.В края на годината проф. Цанко Яблански обявява, че се завръща в СДС. През 2004 г. той става втори зам.-председател на СДС- Стара Загора.
Автор e на над 50 научни трудове, учебници и монографии. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Проф. Цанко Яблански напуска СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди