изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:46 EEST
КОМПЛЕКС "МОДЕРНА МАХАЛА" - ИСТИНСКО МОДЕРНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ    
НовиниКметът на Добрич Детелина Николова ще открие официално благоустроения жилищен комплекс "Модерна махала" на 26 май от 18 часа, съобщиха от пресслужбата на кметството.

Комплексът бе благоустроен по проект на общината, финансиран от Социално-инвестиционния фонд към Министерството на труда и социалната политика и общинския бюджет. Общата му стойност бе 380 263 лева, от които общината участва със 74 хиляди лева. Комплексът се намира в съседство с жилищен комплекс "Балик"- един от най-големите едропанелни жилищни комплекси в град Добрич. В периода 1988-1993 година на тази територия са изградени 4 жилищно-строителни кооперации с 8 входа, които са въведени в експлоатация, без да са извършени елементарни благоустройствени мероприятия. Кварталът е населен предимно с млади хора на възраст от 18-45 години, по-голяма част от които са трайно безработни. По данни на Дирекция "ГРОН", общото население е 162 души. Младите хора на възраст от 18 до 45 години съставляват 55% от общия брой на жителите. Неосветеността, липсата на изградени подходи и пешеходни пространства, наличието на саморасла растителност и замърсявания определяше жилищния комплекс "Модерна махала"  като един от рисковите квартали със завишено ниво на антисоциални прояви. С проекта бе извършено цялостно благоустрояване на квартала. Изградени са подходи и рампи за хората с увреждания, тротоари, паркинги, детски и спортни площадки, места за отдих. Около жилищните кооперации са монтирани енергоспестяващи лампи и е осигурено осветяване на целия комплекс. По проекта бяха ангажирани трайно безработни лица в извършване на дейностите по благоустрояването. Изградена е социално-достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. В близост до квартала има свободни общински терени, които са подходящи за реализиране на частни инициативи. 
 


Сходни връзки

КОМПЛЕКС "МОДЕРНА МАХАЛА" - ИСТИНСКО МОДЕРНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди