изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:07 EEST
АЛБЕНА - ДОМАКИН НА ПЪРВИЯ ФЕСТИВАЛ НА ЦВЕТЯТА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО    
ТуризъмНад 15 фирми от цялата страна ще се представят в продължение на 7 дни. Гостите на курорта ще имат възможност да видят уникални и екзотични цветни видове

От 21 до 27 май Албена ще е домакин на първия Фестивал на цветята по Черноморието, съобщиха от курорта. Организатор на проявата, която съвпада и с официалното откриване на туристически сезон "България-лято'2005", е сектор "Култура" с ръководител проф. Боньо Лунгов.
За НДТ Б. Лунгов разказа, че такъв фестивал се организира за първи път на територията на черноморски курорт. Досега е имало подобни изяви във Варна и Бургас. "Идеята е да си сверим часовника в тази област, както и да популяризираме природните ценности" - добави още проф. Лунгов.
За участие във фестивала заявки са подали едни от най-големите производители на цветя в страната - "Плантава" - София, "Ерика" - Варна, цветен център "Магнолия"  - София, и много други. По време на феста ще бъдат показани последните новости в цветарството, например, обзавеждане с цветни кътове на хотели и ресторанти. Фирмите-участници ще развихрят  въображението си върху външно oзеленяване и цветни фигури - демонстрации на листно-декоративни растения, аранжировки от рязан цвят  и много други. Ще бъдат обменени идеи по отношение на външното озеленяване.
Участие ще вземат също фирми - производителки на семена, на кактуси, за аранжировки на цветя, както и на съоръжения за градинарството.
Над 300 кв. м площ пред Културно-информационния център и в самото му фоайе ще бъдат предоставени за провята и ще се превърнат за една седмица в райска градина. Идеята на организаторите е фестивалът да стане ежегодна проява в културния календар на Албена.
Още много нови изненади е подготвила Албена за своите гости през тази година, каза за НДТ проф. Лунгов.  "На ливадата зад управлението е обособена вече лятна сцена, като смятаме там да създадем втори културен център на открито, като ще се показват изложби на художници и редица други външни прояви" - разказа още ръководителят на сектор "Култура". Новата лятна сцена е оборудвана вече с ефектно осветление, което допълнително ще внася колорит по време на проявите, които ще се провеждат там.
Този сезон гостите на Перлата на Черноморието - Албена, ще имат също възможност да наблюдават на живо автентични български занаяти и майстори, които ще изработват различни предмети по стари технологии ръчно, добави Б. Лунгов. "Вече имаме 4 построени къщички пред хотел "Добротица", в които през целия активен сезон ще се редуват майстори на 10 традиционни български занаяти. Идеята ни е да обособим улица на занаятите, на която да показваме българските традиции" - каза проф. Лунгов.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА - ДОМАКИН НА ПЪРВИЯ ФЕСТИВАЛ НА ЦВЕТЯТА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди