изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:34 EET
Екшън в Банкя! Маскирани отвлякоха приятел на Фатик    
Ред и сигурност Около обяд на 17 май около 12.30 часа трима маскирани отвлякоха сирийския гражданин Хаид Валю на ул. "Янтра" в столичния квартал Банкя,

като го качили в багажника на черно “Ауди". Отвлеченият Валю е бил в близки отношения с убития на 19 август 2003 г. Филип Найденов - Фатик.
Около 12.30 часа Християн се прибирал в къщи, когато го удря черно "Ауди". Той излязъл от колата, за да види какво става и тогава го отвличат. Това става на около 50-на метра от къщата, където живее. На мястото следобед пристига и съпругата му. Според съседи те живеят тук от 10-на години.
Районът на ул. "Янтра" в Банкя, където бе отвлечен Валю, е отцепен. На улицата се намира и лек автомобил "Ауди 6". Предполага се, че лекият автомобил е на отвлечения.
За отвличането е било съобщено на телефон 166 от свидетел на събитието. Сирийският гражданин заедно с брат си е участвал в голяма наркомрежа. Според очевидци мъжът е бил отвлечен от трима маскирани мъже, които са качили жертвата в лека кола. Те са успели да избягат. Вече повече от два часа спецполицаи контролират и проверяват всички изходи на столицата по околовръстния път.
Целият квартал е блокиран от полиция, проверяват се всички автомобили. На 20 км около София също има полицейски постове, които следят с повишено внимание автомобилите.
Сирийският гражданин Хаид Валю и брат му въртят автокъщата “Алекс” в столичния квартал “Люлин” след убийството на Фатик. По-късно при тях започнал работа шофьорът на Фатик Румен Желязков, който преди месец бе открит убит  в брезнишкото село Душинци. Тялото на Желязков бе намерено в къща на негов приятел.
Предполага се, че Хаид Валю е отвлечен във връзка с осуетена от българската полиция пратка на синтетични наркотици.  http://www.dir.bg
 


Сходни връзки

Екшън в Банкя! Маскирани отвлякоха приятел на Фатик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди