изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:02 EEST
15 ПРОБИ НА ВОДА С НИТРАТИ СА УСТАНОВИЛИ ОТ РИОКОЗ    
ЗдравеПрез първото тримесечие на 2005 г. са набрани и анализирани 110 проби вода по различни показатели, съобщават от РИОКОЗ в Добрич.

 Установено е, че 15 от пробите не съответстват по показател нитрати, а 12 - по микробиологични показатели. Пробите с наднормено ниво на нитратите са от водоизточници, които традиционно подават вода с високи нитрати. Те подлежат на засилен контрол от РИОКОЗ. Не се наблюдава увеличение на нивото на нитратите над традиционните стойности. Населението и общопрактикуващите лекари в тези населени места са запознати с предпазните мерки, които трябва да спазват. Регулярно нестандартните проби по микробиологични показатели се повтарят. През април специалистите от инспекцията са изследвали вода от 36 населени места, извършен е анализ на 41 проби питейна вода. Седем проби не съответстват по различни показатели. От тези девет пункта са взети повторни проби за анализ по микробиологични показатели и те са стандартни. От обществени местни водоизточници е изследвана 1 проба и тя е нестандартна по показател нитрати.
 РИОКОЗ в Добрич извършва непрекъснато наблюдение на качеството на питейната вода, подавана на населението на Добричка област. Броят на пунктовете, честотата на пробонабиране и вида на мониторинга са съобразени с изискванията на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. Пробонабиране се извършва от 8 пункта в града и 391 пункта в останалите населени места на областта. От пунктовете в гр. Добрич ежемесечно се анализира по 1 проба вода по следните показатели: цвят, мирис, вкус, мътност, активна реакция, амониев йон, нитрати, нитрати, хлориди, електропроводимост, коли-форми, термотолерантни коли-форми, Ешерихия коли в 100 мл.

 


Сходни връзки

15 ПРОБИ НА ВОДА С НИТРАТИ СА УСТАНОВИЛИ ОТ РИОКОЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди