изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:58 EEST
Отчетоха запазване на дивеча в района на Балчик    
Екология Общо отчетно-изборно събрание проведоха днес членовете на Ловно-рибарското дружество "Морски орел" в Балчик. Една от основните задачи на местните ловци и риболовци през отчетния 4-годишен период е била запазване числеността на местния дивеч, тъй като през 90-те години той катастрофално намалява заради химизицията в селското стопанство и бракониерството.

Данните за миналата година сочат, че на територията на дружеството има 140 муфлона, 184 сърни, 2750 зайци, 2020 яребици и 1590 фазани. За да се преустанови намаляването на дивеча през последните 2 години ловът на сърни е забранен, а отстрелването на яребици и фазани е сведено до минимум.

Добри показатели бяха отчетени и в борбата с вредния дивеч. Рекордьор за страната по най-много убити чакали е членът на дружинката в Оброчище Иван Димитров. От 2003 година насам той има отстреляни 269 чакали.
578-те члена на дружество "Морски орел" полагат грижи и за прелитащите над района хиляди птици - гъски, пеликани, бекаси, жерави и други, чиито миграционен път е известен като "Виа понтика". Балчишките ловци са осигурили през миналата година два пъти повече от заплануваните 20 тона фураж за подхранване.

Част от приходите в дружеството идват от ловния туризъм, осъществяван в района на Балчик. Днес бе отчетено, че е намалял интересът на чуждите ловци към местния дивеч и те ловуват само пъдпъдъци, бекаси, гъски и гургулици.

Присъстващите на събранието избраха нов Управителен съвет. Негов председател е нотариусът Обретен Обретенов, а членове са Димитър Диков, Калинка Тодорова, Румен Ганев и Йордан Тачев. http://news.balchik.info

 


Сходни връзки

Отчетоха запазване на дивеча в района на Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди