изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:45 EEST
"БИЗНЕС ЦЕНТЪР ДОБРИЧ" СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА БЕЗРАБОТНИ МЛАДЕЖИ    
НовиниВчера "Бизнес център Добрич" обяви старта на нов проект -  "Билките - лек за безработни младежи". Проектът е финансиран от програма ФАР на Евросъюза с рамките на бюджетна линия "Насърчаване на заетостта сред младежите". "Целта е да се осигури заетост на трайно безработни младежи от област Добрич чрез придобиване на умения и знания и стартиране на бизнес за отглеждане на билки и алтернативни култури.

В проекта са включени общо 40 безработни младежи - 4 души от община град Добрич, по толкова още от общините Крушари и Генерал Тошево и 24 души от община Добричка" - разказа за НДТ ръководителят на проекта Райна Марева. Една от конкретните цели, които си е поставил бизнес центърът, е подкрепа и съдействие на предприемчивите безработни младежи от областта и последващо развитие на земеделски бизнес. Продължителността на проекта е 9 месеца, като в началото ще има 4-месечни обучения, след което ще се проведат консултации. Организаторите очакват в края на проекта да бъдат регистрирани около 10 нови земеделски производители на билки и алтернативни култури.
"Бизнес център Добрич" предлага обучения, като разполага с лицензия за 32 професии. По "Проект 100" чрез съдействието на центъра има регистрирани 18 нови фирми, като са разкрити 18 самонаети плюс още 24 нови работни места. БЦД разполага и с Интернет зала, която има модерна техника и специалист - консултант. Цените за ползване са много атрактивни - 0.50 лв. на час е ползването на компютър, а на интернет - 0.80 лв. на час.
 


Сходни връзки

"БИЗНЕС ЦЕНТЪР ДОБРИЧ" СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА БЕЗРАБОТНИ МЛАДЕЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди