изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:35 EEST
ЦСРИ ИЗДАДЕ СБОРНИК ПО РЪЧНО ПЛЕТИВО И МАКРАМЕ    
ОбществоСборникът "Общи указания за ръчно плетиво и макраме" бе официално представен вчера, съобщи за НДТ ръководителят на екип към Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ към община Добрич Кристина Димитрова.

 Негов автор е дългогодишният потребител на социални услуги на центъра Златка Андонова. Тя от 6 години води курс по ръчно плетиво и макраме към ЦСРИ. На презентацията присъстваха началникът на отдел "Здравеопазване и социални дейности" към общината Иванка Шопова, която поднесе приветствие от името на кмета Детелина Николова, директорът на дирекция "Социално подпомагане" Магдалена Миткова и др.
Издадени са 50 книжки в едър плоскопечатен шрифт и три - в говорящ, така те са достъпни за хората със зрителни увреждания, обясни К. Димитрова. Наръчникът ще се разпространява безплатно сред клиенти на ЦСРИ и негови приятели. Целта е чрез него хората, които не виждат, да се научат да плетат и правят изделия от канап. Домакините бяха подредили и малка експозиция от произведения на авторката и нейни курсистки. Презентацията завърши с почерпка, приготвена от посещаващите курса по готварство, ръководен от Нели Скотарова, която наскоро издаде наръчник с рецепти.

 


Сходни връзки

ЦСРИ ИЗДАДЕ СБОРНИК ПО РЪЧНО ПЛЕТИВО И МАКРАМЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди