изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:26 EEST
Д. НИКОЛОВА ЩЕ ДАДЕ СТИПЕНДИЯ НА АБИТУРИЕНТ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС    
ОбразованиеЗрелостникът е пълен отличник и с изявени наклонности в природоматематическите науки

Кметът на Добрич Детелина Николова ще връчи стипендията "Йордан Парушев" на Нено Ганчев от езикова гимназия "Гео Милев", съобщиха от пресслужбата на общината. Стипендията ще бъде връчена на официална церемония за изпращане на абитуриентите на гимназията  днес от 11.00 часа в двора на училището. Ученикът от 12 д клас на ЕГ "Гео Милев" ще получи учредената стипендия за цялостен принос към дейността на гимназията. Стипендията е в размер на 378 лева за девет месеца или по 42 лева за всеки един от месеците. Зрелостникът е пълен отличник с изявени наклонности в природоматематическите науки. Само през последната учебна 2004/2005 година той заема първите места в 4 национални конкурси и състезания. Класиран е на първо място в Международния математически турнир "Родопи", проведен в Кърджали, на националното математическо състезание "Черноризец Храбър", на Националното състезание по физика и заема второ място на Националното математическо състезание на езиковите гимназии, проведено в Ловеч. За всяко от тези класирания абитуриентът е приет за редовен студент без приемни  изпити в различни български университети.
Ученическата стипендия на името на  дългогодишния директор на Езикова гимназия "Гео Милев" Йордан Парушев бе учредена през месец декември миналата година. Тя ще бъде връчвана на ученик от 12 клас на гимназията всяка година за изключителни постижения в учебната и творческа дейност, за принос в издигане на името на училището и града. Осигурява се от общинския бюджет. В историята на образователното дело в Добрич, Йордан Парушев е един от родоначалниците на идеята за създаване на чуждоезиково училище. През 1973 година и до края на трудовия си път през 1990 г. Йордан Парушев като директор допринася за развитието на Езикова гимназия като триезично, предпочитано и елитно училище. Стипендията е израз на признателността на добричката общественост към делото и приноса на Йордан Парушев, за целия му път и отдаденост към учителската професия.
 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА ЩЕ ДАДЕ СТИПЕНДИЯ НА АБИТУРИЕНТ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди