изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:59 EEST
ОБИЧАМ ДА ПРАВЯ ЕДИН ВИД ГРАФИКА С БОИ    
КултураКаза пред НДТ художникът от Добрич Николай Димитров, който от 4 години живее и работи в Мюнхен, Германия

- Г-н Димитров, защо точно Германия и как стана така, че отидохте там?
- Аз заминах като студент и вече 4 години продължавам да живея, уча и работя там. Първите две години изцяло почти бях посветил на изучаването на езика, тъй като без език е много трудно. Сега вече малко по малко започвам да получавам признание за това, което правя. Аз харесвам работата си и ми е приятно.
- Какво е различното за работата на един художник като условия в Германия спрямо България? Къде точно работите в момента в Мюнхен?
- Вярно, че започнах там от самото начало, но по-различното от тук е, че съществува голям ред. Там дори и да има човек някакъв проблем, то поне знае къде да се обърне, за да го реши. Що се отнася до това къде работя - участвам в общи изложби в една частна галерия, както и във вернисажите, които се организират там.
- На 26 май откривате самостоятелна изложба в галерията в Добрич, името й е "Между два свята II", разкажете за нея.
- Да, откривам изложба, която е първа моя в Добрич, но всъщност с това име е втората ми изложба. През 2004 г. с това име имах самостоятелна изложба в градския музей на Мюнхен. В "Между два свята II" ще бъдат изложени 30 платна - модерно изкуство.
- Каква техника най-много Ви допада и какво обичате да рисувате като теми?
- Аз за себе си съм определил техниката си като графика с бои, като използвам маслени, акрилни бои, като голяма част от картините ми са релефни. Доволен съм, когато получа игра на перспективи. Любимите цветове, които работя, са кафяво и златно. Темите, които  ми доставят удоволствие да изобразявам, са относителността на нещата, взаимоотношенията между хората и най-вече негативизма между хората. Моят мотор да вървя напред са трудностите, които срещам по пътя си.
- Ще може ли добричката общественост да се радва и на други Ваши изложби?
- Засега не мога да кажа със сигурност, но това, което мога да заявя, е, че част от платната, които ще бъдат изложени в Добрич от 26 май до средата на юни, след това ще бъдат показани в културно-информационния център в Албена, а друга - във Варна.
Николай Димитров е роден в Добрич, възпитаник е на школата на известния наш художник Тодор Балев. Като дете е печелил златен медал от изложба в Япония, канен е за участия в международната детска асамблея "Знаме на мира".
 


Сходни връзки

ОБИЧАМ ДА ПРАВЯ ЕДИН ВИД ГРАФИКА С БОИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди